Snapchat kan kaybetmeye devam ediyor

Snapchat suçlama altında!

Snapchat’in sahibi olan Snap hızla değer kaybetmeye devam ediyor. Şirket bir kez daha beklentilerin altında kalınca bir günde yüzde 30 değer kaybetti.

Pek çok sektör gibi teknoloji sektörü de son dönemde finansal olarak zorlu bir dönemden geçiyor. Teknoloji ve internet dünyasındaki bu düşüşten sosyal medya şirketleri de nasibini alıyor. En popüler sosyal medya uygulamalarından biri olan Snapchat’in sahibi olan Snap, bu düşüşü en sert şekilde hisseden şirketlerden biri. Snap, 2022’nin başında beri kan kaybını durduramıyor ve adeta uçuruma doğru sürükleniyor.

Hatırlayacağınız gibi Snap’in kurucusu ve CEO’su Evan Spiegel, mayıs ayında bir açıklama yaparak bu mali çeyrekte hedefledikleri gelir rakamlarına ulaşamayacaklarını duyurmuştu. Bu açıklamanın ardından Snap bir günde yüzde 40 değer kaybetti. O gün tarihinin en kötü güçlerinden birini geçiren Snap, aradan geçen sürede de toparlanamadı. O günden beri şirketin hisseleri adeta serbest düşüşe geçti.

Snapchat, TikTok benzeri AR müzik lensleri ekliyor

Snap, bu hafta üçüncü mali çeyreğin sonuçlarını açıkladı ve ne yazık ki yine benzer bir sonuç ortaya çıktı. Snap’in son çeyreğin mali sonuçlarını açıklamasının ardından şirket yine büyük bir darbe yedi. Şirketin hisseleri bir günde yüzde 30 değer kaybederek yıllardır olmadığı kadar düşük rakamlara indi.

Bu düşüşün başlıca sebebi, şirketin büyüme oranının yıllardır olmadığı kadar düşük seviyelere gerilemesi. Şirketin geliri, geçtiğimiz yılın aynı çeyreğine kıyasla sadece yüzde 6 arttı. Son mali çeyrekte toplam 1.13 milyar dolar gelir elde eden şirket, 1.14 milyar dolar olan pazar beklentisinin altında kaldı ki zaten bu pazar beklentisi de epey düşmüştü.

Oysa Snapchat’in aktif kullanıcı sayısı hızla artmaya devam ediyor. Snapchat’in günlük aktif kullanıcı sayısı yıldan yıla yüzde 19 artarak 363 milyona ulaştı. Buna rağmen şirketin kan kaybetmesinin başlıca sebebi, reklam verenlerin Snapchat’e yaptıkları yatırımı kısmaları. Bildiğiniz gibi son dönemde TikTok’un hızla yükselmesi ve özellikle gençler arasında popüler olması reklam verenlerin TikTok’a kaymasına sebep oldu.

Netflix bulut oyun işine giriyor