Snapchat’in Çöküşü Sürüyor

Snapchat suçlama altında!

Bir dönemin popüler uygulaması Snapchat’in arkasındaki şirket olan Snap, içine düştüğü finansal krizden bir türlü çıkamıyor.

Bir dönemin popüler sosyal medya uygulaması Snapchat bugün eski cazibesini kaybetmiş olsa da aslında hala en çok kullanılan uygulamalar arasında yer alıyor. Hatta aktif kullanıcı sayısını bile arttırıyor. Ama buna rağmen, bu uygulamanın arkasındaki şirket olan Snap bir türlü belini doğrultamıyor. TikTok ve Instagram gibi rakiplerinin gölgesinde kalması, reklam verenleri de bu platformlara yöneltiyor. Bu da Snap’in kullanıcı kitlesinden tam olarak faydalanamamasına sebep oluyor. Nitekim şirket bu çeyrekte de düşüşünü süldürdü.

Yılın ikinci çeyreğinin mali sonuçlarını paylaşan Snap, son çeyrekte 1.24 milyar dolar gelir elde ettiğini açıkladı. Bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 16’lık bir artış anlamına geliyor. Ne var ki yüzde 16’lık bu artışa rağmen şirketin geliri beklentilerin altında kaldı. Bu da şirketin hisselerine bir darbe daha indirdi.

snapchat 2

Snapchat’in aktif kullanıcı sayısı, son çeyrekte yüzde 9 artarak 432 milyona yükseldi. Bu da şirketin hala bu kötü gidişatı çevirecek potansiyele sahip olduğunu gösteriyor. Ancak şirketin bu potansiyeli gerçeğe dönüştürmek için önemli hamleler yapması gerekiyor. Çünkü görünen o ki işler böyle gittiği takdirde Snap değer kaybetmeye devam edecek. Çünkü sadece Snap değil internet dünyası genel olarak zorlu bir dönemden geçiyor. Bu yüzden bu tarz düşüşler şirketler için risk teşkil ediyor.

Amazon Prime Bu Ay 22 Oyunu Ücretsiz Verecek