Snap, selfie drone Pixy’yi çıkışından dört ay sonra rafa kaldırdı

selfie droneu Pixy

Snap, sadece dört ay önce piyasaya sürdüğü selfie droneu Pixy’yi daha şimdiden rafa kaldırdı.

2022’nin başından beri tüm teknoloji dünyasında hissedilen ekonomik krizden en ciddi şekilde etkilenen şirketlerden biri Snap oldu. Popüler sosyal medya uygulaması Snapchat’in sahibi olan Snap, Snapchat’in kullanıcı kitlesinden gelir elde etme konusunda bir türlü beklentileri karşılayamayınca şirket hızla değer kaybetti. Bugün Snap’in pazar değeri yılın başındakinin neredeyse çeyreği kadar. Böylesine büyük bir düşüş yaşayan şirket, son denemesinde de hüsrana uğradı.

Hatırlayacağınız gibi Snap, nisan ayında, Pixy adını verdiği bir selfie droneu piyasaya sürmüştü. İnsanlar fotoğraf çekmeye, özellikle de selfielere büyük önem verdiği için bu droneun da büyük rağbet göreceği umuluyordu. Ama öyle olmadı. Snap, çıkışından sadece dört ay sonra bu ürünü iptal ederek Pixy’yi rafa kaldırmak zorunda kaldı.

Droneun mevcut sürümü satılmaya devam edecek. Ancak Snap bundan sonra drone teknolojileri üzerinde çalışmayacak. Bu da Pixy’nin bir halefinin gelmeyeceği anlamına geliyor. Snap CEO’su Evan Spiegel, Pixy droneunu rafa kaldırma kararının şirkette yaşanan strateji değişikliğinin bir sonucu olduğunu söyledi.

Alışık olduğumuz droneların aksine Pixy’nin bir kumandası ya da SD kartı yok. Bunun yerine drone için belirlenmiş çeşitli uçuş açıları mevcut. Kullanıcılar çekmek istedikleri fotoğrafa göre bir uçuş yolu seçerek droneu istedikleri yöne gönderebiliyorlar. Kullanıcı dronedan havalanmasını, etrafında dönmesini ya da onu takip etmesini isteyebiliyor. İşi bittiğinde ise tek yapması gereken elini droneun altına koymak oluyor. Selfie droneu otomatik olarak kullanıcının eline dönüyor. Snap’in nisan ayında droneu tanıtmak için yayınladığı videoyu aşağıda bulabilirsiniz.

vivo Y22s ve vivo Y16’nın özellikleri netlik kazandı