Apple donanım tasarımı başkanı şirketten ayrılıyor

Apple donanım tasarımı başkanı şirketten ayrılıyor

Apple tarafında işten çıkmalar hız kesmeden devam ediyor. Şirket, Bloomberg’e endüstriyel tasarım başkanı Evans Hankey’in üç yıl sonra ayrılacağını doğruladı. İşte detaylar.

Apple Hankey’in geçişin parçası olarak altı ay boyunca görevinde kalacağı bildirdi. 2019 yılında yazılım tasarımını Ive’den alan Alan Dye, rolünde kalacak. Söz konusu değişiklik olumlu olabilir. Bloomberg’in kaynakları, Dye’nin eski en iyi tasarımcılarından biri ve şu anda Airbnb’nin tasarım başkan yardımcısı olan Gary Butcher’ın Apple’a geri döndüğünü iddia ediyor. Butcher’ın dönüşünde ne gibi sorumluluklar üstlenebileceği belli değil.

Apple donanım tasarımı başkanı şirketten ayrılıyor

Bloomberg’e yaptığı açıklamada Apple, tasarım biriminin “onlarca yıllık deneyime sahip güçlü liderlere” sahip olduğunu ve şirketin “inkar edilemez” temsilcisi olan ürünler yarattığını vurguladı. Hankey’nin neden ayrıldığına dair bir açıklama yapılmadı. Şirket son dönemlerde oldukça fazla işten çıkarma gördü ancak olayların nereye varacağı henüz belli değil. Bir çok şirket bünyesinde bazı değişikliklere gidiyor. Artan global krizler ve global enflasyon derken büyük şirketler de işten çıkarımlardan etkilenmeye başladı.

Bu kapsamda Apple gibi büyük şirketler de işten çıkarımlardan etkileniyor. Bu kapsamda şirketin kıdemli çalışanları dahi işten çıkma durumları ile karşı karşıya kalabiliyor. Durum böyle olunca da kıdemli çalışanlar dahi işten çıkmak durumunda kalabiliyor. Bu kapsamda daha fazla detay gelmeye devam edecektir. Henüz şirketin kadrosunda değişimler devam ediyor desek yanlış olmaz.

Samsung Display, çalışmalarını QD-OLED teknolojisine kaydırıyor