Snapchat gelirleri hızlı düşüyor!

Snapchat, kullanıcılara 100.000 dolara kadar ödeme yapacak!

Dünyanın en önemli sosyal medya platformlarından biri olan Snapchat’in üst şirketi Snap, hız kesen gelir artışlarını bahane göstererek çalışanlarının %20’sini işten çıkaracağını duyurdu.

Snapchat gelirleri hızlı düşüyor! Dünya hızlı bir şekilde küresel ekonomik krize doğru koşarken, en büyük teknoloji devlerinin birer ikişer duyurdukları işten çıkarma politikaları da bu duruma adeta çanak tutuyor. Microsoft, Google, Tesla gibi teknoloji denildiğinde akla gelen ilk şirketler bile, boyutu ön görülemeyen ekonomik kriz karşısında önlem olarak çalışanlarının bir kısmını işten çıkarırken, bu isimlere dahil olan son şirket ise bünyesinde Snapchat, Spectacles ve Bitstrips gibi markaları bulunduran Snap oldu.

Snapchat+ yeni 4 dolarlık abonelik hizmetini sundu

Şirketten yapılan açıklamaya göre, çalışanlarını işten çıkartmanın öncesinde pek çok alternatif denendi. Buna göre maliyetleri düşürebilmek için düşük karlı veya kar getirmeyen bölümler kapatıldı, bazı teknolojilere kısıtlama getirildi. Bu önlemlere örnek olaraksa, haritada kullanıcıların konumlarını gösteren Zenly uygulamasının veya Voisey isimli yeni sosyal medya girişiminin bitirilmesi gösterildi.

Snapchat, hikayeler ile ilgili özelliğini duyurdu

Snapchat gelirleri hızlı düşüyor!

Ancak şirket tüm bu önlemlere rağmen hala maliyetleri istediği seviyeye getiremeyince çalışanlarının toplam %20’si ile yolları ayırma kararı vermiş. Şirketin yaklaşık 6.500 çalışanı olduğu düşünüldüğünde, bunun anlamı yakın zamanda işsizler ordusuna 1.300 kişi daha katılacak.

Snapchat, kullanıcılara 100.000 dolara kadar ödeme yapacak!

İşin kötüsü başta Google olmak üzere pek çok şirket işe alımlarını yavaşlattığını duyurduğu bu dönemde işinden olan çalışanların yeni bir iş bulabilmek için her zamankinden daha fazla efor sarf etmeleri gerekecek.

Elektrikli araç kiralama hizmeti resmileşiyor