Huawei MatePad Paper inceleme

TWRTE4R

#İŞBİRLİĞİ

Huawei MatePad ailesinin en yeni üyesi MatePad Paper ile karşınızdayız. Bir şeyler okumaktan, okuduğunuz esnada notlar almak ve ilk fırsatta bir şeyler çizmekten hoşlanıyorsanız işte karşınızda yeni yol arkadaşınız!

Huawei MatePad Paper, bir E Ink, yani elektronik mürekkep tablet. Kağıttan okuma ve kağıttan yazma deneyimi sunduğu vurgulanan bu yeni ürün, ince bir kitap, ince bir defter formunda ve yanınızda rahatlıkla taşıyıp günlerce şarj ihtiyacı duymadan kullanabileceğiniz bir ürün.

Günümüzde teknolojinin pek çok nimetinden yararlanıyoruz. Son yıllarda elektronik kitaplar ve sesli kitaplar üzerine çeşitli çalışmalar mevcut. Bu içeriklere konforlu bir şekilde erişebilmek ve bunları konforlu şekilde tüketebilmek önemli. Huawei’nin MatePad Paper’ı da gerek tasarım detayları gerekse de teknik detaylarıyla ön plana çıkıyor.

Huawei MatePad Paper

Öncelikle kutu içeriğine göz attığımızda, tabletin yanında kağıt folyo kapağı ve bir de 2. nesil Huawei M PEN kalemin geldiğini görüyoruz. Bu üçlüyü çoğunlukla bir arada kullanabilirsiniz. Hepsi birbirini tamamlayan ve deneyimlerinizi geliştirebilen detaylara sahip.

Yaklaşık 360 gram ağırlıktaki ürün, 6.65mm kalınlıkta. Dolayısıyla yanınızda rahatlıkla taşıyabileceğiniz ve uzun süre rahatsızlık duymadan kullanabileceğiniz bir ürün.

E Ink tipteki ekranın boyutu ise, 10.3 inç değerde ve %86,3 ekran gövde oranı sunuluyor. Ekranın büyük olması ve bunun yanında hem ince hem de hafif diyebileceğimiz tasarım detaylarının sunulması beğenimizi kazandı. Büyük ekran, şüphesiz içeriklerin daha iyi görülebilmesi ve çizim tarafında da daha özgür bir alanın oluşturulmasına imkân sunuyor.

Ekranın önemli bir diğer detayı ise, TÜV sertifikasına sahip olması. Cihaz, dünyanın ilk TÜV Rheinland sertifikalı kağıt benzeri ekranlı tableti unvanını elinde bulunduruyor. Bunun anlamı, uzun süreli deneyimlerde dahi gözleriniz rahatsız olmuyor. Huawei, 32 farklı parlaklık seviyeli okuma ışığı sayesinde, ortam ışığına göre sizin en iyi görüntülemeye erişmenizi sağlıyor.

Bünyesinde Wi-Fi 6 ve Bluetooth 5.2 gibi gelişmiş kablosuz bağlantı teknolojilerini barındıran MatePad Paper, işletim sistemi tarafında da Huawei’nin Harmony OS 2’sini kullanıyor. Gayet sade ve kullanışlı bir arayüz tercih edildiğini söyleyebiliriz. Aradıklarınızı rahatlıkla bulabilirsiniz. İşlemci tarafında da yine Huawei’nin Kirin 820E çözümü var.

Huawei MatePad Paper inceleme

Öte yandan, tabii ki mağazaya giderek uygulamalar, e-kitaplar ve sesli kitaplar indirebilirsiniz. 64GB dahili depolaması olan ürün, binlerce kitabı saklamanıza imkân sunacaktır. Tabii ki 3. parti uygulama desteği de var.

Konu bu tip bir ürün olunca, cihazın hangi dosya formatlarına destek sunduğu da merak konusu olur. Tabletimiz, e kitaplar için txt, epub, pdf, fb2, html, doc, docx, rtf, ppt, pptx, dps, xls ve xlsv desteği sunuyor. Bu da çoğu kez “Acaba şu format çalışır mı?” sorusunun sorulma ihtimalini ortadan kaldırıyor.

Tabii dedik ya, bu üründe bir şeyler de çizebilir, notlar alabilir, önemli noktaların altını çizebilirsiniz. Zaten yanında gelen 2. nesil Huawei M Pencil kalemden bahsetmiştik. Şimdi biraz daha detay verelim.

Bu kalem, manyetik yapıda ve cihazın yan tarafına konumlandırılabiliyor, şarj derdi doğurmuyor. Kutuda 2 yedek kalem ucu da var ve genel olarak sanki bir kağıda yazıyormuşsunuz hissi uyandırıyor. 26 ms gecikme, 4096 seviye basınç hassasiyeti sunan kalemle bir şeyler çizebilir, notlar alabilirsiniz. Örneğin bir e kitap okuyorsunuz ve bir bölümü çok hoşunuza gitti. Hemen o bölümü çizerek daire içine alabilir, beğendiğiniz cümlelerin altını çizebilirsiniz. Tıpkı gerçek bir kitapta yaptığınız gibi.

Tabii ki çizim uygulamaları aracılığıyla daha gelişmiş çizim seçeneklerine erişebilirsiniz.

Farklı uclar, farklı dokular ve farklı yazı stilleri gibi. El yazınızı dijitale de çevirebilirsiniz.

MatePad Paper ‘da beğendiğimiz bir diğer özellik ise, 41 dilde gerçek zamanlı online çeviri desteği.

Diyelim ki yabancı dilde bir kitap okuyorsunuz ve anlamadığınız bir kelime ya da cümle var. O bölgeyi parmağınızla seçip, hemen ardından çeviri özelliğini aktifleştirerek sonuçları görebilirsiniz. Düşünsenize, eskiden yabancı dilde bir fiziksel kitap okuduğunuzda, anlamadığınız kelimeler için bir sözlüğe ihtiyacınız olurdu. Bu tablette ise pek çok çözüm birlikte sunuluyor ve bu da pratik kullanım için sevindirici.

Biraz da sesli kitap tarafından söz edelim isterseniz. Ürünümüzde stereo hoparlör sistemi bulunuyor ve bu, gerçekten temiz, anlaşılır işitsel detaylar sunuyor. Evde ya da ofisinizdeki kullanımlarda çoğu kez bir kulaklığa ihtiyaç duymuyorsunuz.

İşitsel taraftaki bir diğer önemli detay da tabletin toplamda 4’lü mikrofon sistemine sahip olması. Huawei MatePad Paper ‘ı okuyabileceğiniz binlerce kitap ve not alabileceğiniz geniş bir not defteri olarak görebilirsiniz. Diyelim ki önemli bir toplantıya katıldınız ve notlar almanız gerekiyor.

Bunu kalem ve ekran aracılığıyla yapabilirsiniz. Tek tek not almak yerine, tüm toplantıyı ses kaydı olarak kaydetme şansınız da var, ki burada da 5 metre mesafeye kadar berrak ses kayıt imkânı sunuluyor.

Huawei MatePad Paper inceleme

Gelelim veri güvenliğine. Öyle ya, gerek özel yaşantımızda, gerekse de iş ve okul yaşantımızda güvenlik önemlidir. MatePad Paper’ın güç tuşu, aynı zamanda parmak izi okuyucu sensör görevi görüyor. Bu sayede kitaplarınız, aldığınız notlar, toplantı kayıtlarınız, çizimleriniz ve çok daha fazlasını güvenle saklayabilir, hatta şifreleme bile yapabilirsiniz.
Bazen de farklı bir Huawei cihazdan dosya aktarımı gerçekleştirmek isteyebilirsiniz.

Huawei Matepad Paper, Huawei Share özelliğini bünyesinde barındırıyor. Dolayısıyla aynı özellikli bir Huawei telefon, tablet ya da laptop PC’den dosya aktarımlarını saniyeler içinde kablosuz olarak gerçekleştirebiliyorsunuz.

Ürünümüz 3625 mAh pile sahip ve Type-C bağlantı aracılığıyla 1.5 saatte tamamen şarj edebiliyorsunuz. Tek şarj ile normal kullanımda 5-6 günlük deneyimler elde edebildiğimizi söyleyelim. Bekleme süresi tarafında da 4 haftalık süre olduğunu söylemeliyiz.

Son sözlere gelecek olursak, Huawei MatePad Paper, alanında iddialı bir ürün.

Onu ister bir kitap isterseniz de bir not/çizim defteri olarak görebilirsiniz. Minimal yapıdaki tasarımı sayesinde hem kolay kullanılabilirlik hem de kolay taşınabilirlik sunuyor. Büyük ekran boyutu ve göz konforu modu, uzun süreli deneyimler için sevindirici. Tabii farklı formatlara destek sunulması ve diğer Huawei cihazlarla kablosuz bağlantı imkânının olması da çok yönlü kullanım için önemli.

Huawei MatePad Paper, Huawei Türkiye’nin resmi websitesi üzerinde 8 bin lira fiyat etiketiyle alınabilir.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

>> Xiaomi 12 inceleme: Yeni amiral gemisi!