Elektrikli araç kiralama hizmeti resmileşiyor

Renault elektrikli otomobil

Fransa, insanlara ayda 100 Euro karşılığında bir elektrikli araç kiralama olanağı verecek yeni bir elektrikli araç sübvansiyon programı başlatmaya hazırlanıyor.

Elektrikli araç kiralama hizmeti resmileşiyor. Bloomberg’in haberine göre Bütçe Bakanı Gabriel Attal, hafta sonu ülkenin LCI haber kanalında planı duyurdu. “Birçok Fransız için [EV’nin] çok pahalı olduğunu biliyoruz” dedi ve hükümetin önlemi ne kadar hızlı uygulayabileceğini anlamaya çalıştığını da sözlerine ekledi.

Huawei elektrikli araçlar

ABD Enflasyon Azaltma Yasası’nın getirdiğine benzer bir sübvansiyon programı kapsamında, Fransız otomobil alıcıları şu anda 47.000 Euro’dan daha düşük maliyetli elektrikli araçlardan 6.000 Euro’ya kadar indirim alabiliyor. Tüketiciler ayrıca eski içten yanmalı motorlu arabaları için para almak için federal bir takas programından da yararlanabilirler. Bu teşviklere rağmen, elektrikli otomobiller 2022’nin ilk yedi ayında Fransa’daki yeni araç satışlarının yalnızca %12’sini oluşturdu.

Elektrikli otomobil fiyatlarında düşüş

Elektrikli araç kiralama hizmeti resmileşiyor

Bağlam açısından Fransa, Norveç gibi ülkelere kıyasla bu cephede önemli ölçüde geride. Geçen yıl, pilli elektrikli ve hibrit araçlar, İskandinav ülkesindeki tüm yeni otomobil satışlarının yaklaşık üçte ikisini oluşturdu. Benimsenmeyi sağlayan şeyin çoğu, araba alıcılarının içten yanmalı motorlu arabalarda bulunan vergilerden kaçınmasına izin veren bir sübvansiyon planı var.

Mercedes-Benz, yepyeni, şık 2022 EQS elektrikli aracını tanıttı

Attal’ın duyurusu, Avrupa ve dünya kötüleşen iklim değişikliğinin ağırlığını hissederken, Fransa genelinde aylarca süren aşırı sıcak havanın ardından geldi. Haziran ve Temmuz boyunca birden fazla sıcak hava dalgasına katlandıktan sonra, Paris’in bazı bölgelerinde sıcaklıklar bu ayın başlarında 36 santigrat dereceye yükseldi.

Yeni Aston Martin Valhalla tanıtıldı