Sony mobil oyun sektörüne iddialı bir giriş yaptı

sonySony ve diğer müzik şirketleri Internet Archive'a dava açtı

Japon teknoloji ve oyun devi Sony, mobil oyun sektörünün önemli isimlerinden biri olan Savage Game Studios’u bünyesine kattığını açıkladı.

Sony mobil oyun sektörüne iddialı bir giriş yaptı. Oyun dünyasında yeni bir düzene geçildiği artık tartışılmaz bir gerçek. Birkaç sene öncesine kadar bilgisayar oyunları ve konsol oyunları olarak ikili bir yapıya tabi tutulan bu sektör de artık güçlü bir mobil oyunlar gerçeği var.

Sony, PlayStation Studios Mobile'ı piyasaya sürdü

Bu yeni aktör her ne kadar ilk başlarda yeterince ciddiye alınmamış olsa da, şu sıralar sektörün en büyükleri bile birer ikişer mobil oyunlara yüz milyonlarca yatırım yapmaktan geri durmuyor. Bundan biri de Sony oldu.

Sony, PlayStation Studios Mobile'ı piyasaya sürdü

PlayStation oyun konsolu sayesinde oyun dünyasının daimi üyesi konumuna gelen Sony, aslında geçtiğimiz yıl PlayStation Studios Mobile Division isimli yeni bir departman kurduğunu duyurmuş ve bu hamlesiyle birlikte artık mobil oyunlarda ben de varım demişti.

Sony mobil oyun sektörüne iddialı bir giriş yaptı

Ne var ki bu departmanının kurulmasından üzerinden neredeyse 1 yıl geçmesine rağmen Japon şirketin herhangi bir aksiyon almaması, oyunseverlerin ümitlerinin körelmesine neden olmaya başlarken, beklenen açıklama bugün geldi.

Sony, 'God of War: Ragnarok' için yenilikleri duyurdu

Sony tarafından yapılan açıklamaya göre, ünlü oyun şirketi Savage Game Studio artık PlayStation Studios Mobile Division’un altında oyun gelişim faaliyetlerine devam edecek. Sony bu satın alım için ne kadarlık bir ödeme yapacağı konusunda herhangi bir açıklama yapmazken, bu iki şirketin PlayStation oyunlarını mobil platformlara entegre etme amacını taşıyacakları belirtiliyor.

Meta NFT gönderileri için harekete geçti