Şimdi sıra Control 2’ye geldi

123 26

Alan Wake 2’nin çıkmasından sonra geliştirme ekibi Control 2’ye odaklandı.

Remedy’nin kıdemli oyun tasarımcısı Leonid Stepanov, Twitter veya yeni adıyla X’te yaptığı açıklamada Alan Wake 2’nin kendisi için inanılmaz harika bir deneyim olduğunu ve şu anda Control 2‘de yer aldığını belirtti. Stepanov, bir süre boyunca Twitter’da pek haber paylaşmayacağını da vurguladı. Yine de takipçileri için eğlenceli içerikler sunmak istediğini de ifade etti. Bu durum Alan Wake 2 ekibinin Control 2 üzerinde yoğunlaştığını işaret ediyor. Gelecek sene oyunla alakalı daha fazla detayın açıklanması bekleniyor.

Remedy’nin diğer önemli projesi ise Max Payne 1 ve 2 Remake. Geçtiğimiz yıl Remedy ve Rockstar, Max Payne Remake için iş birliği yaptığını açıklamıştı. Ünlü stüdyo yayınladığı yeni mali raporunda Max Payne 1 ve 2 Remake’in konsept olmaktan çıkıp, geliştirme için hazır hale geldiğini ve bu konuda netlik kazandığını ifade etti. Şirket, “Projenin tarzı ve kapsamı konusu netlik kazandı. Organize olmuş çok iyi bir ekibimiz var. Proje üzerinde çalışmaktan büyük heyecan duyuyoruz” açıklamasını yaptı.

control 2

Max Payne 1 ve 2’nin yaratıcı isimlerinden biri olan Sam Lake kısa süre önce yaptığı açıklamada Max Payne Remake sürümünün orijinal oyunları modern standartlara uyarlayacak ve bir araya getirecek büyük bir proje olduğunu söyledi. Fakat detaylar halen bilinmiyor.

Son olarak şundan bahsedelim, Alan Wake 2 hem Control hem de Alan Wake serisini içeren ortak evrenin bir sonraki bölümü olarak nitelendiriliyor. Remedy’nin yarattığı evreni daha da genişletip, Control 2 için de zemin hazırlıyor. Control 2’de Alan Wake’le ilgili daha fazla bağlantının olması bekleniyor. Belki Alan Wake 2’deki karakterleri Control 2’de de görebiliriz ya da başka bir şekilde hikayede isimleri geçebilir.

Steam TL’den dolara geçiyor; Oyun fiyatları uçabilir