Remedy, yeni oyunu için Quantum Break’in oyun motorunu PS4’e getiriyor

Quantum Break Remedy

Uzun süredir Microsoft platformları için oyun geliştiren Remedy, yeni oyunu için Quantum Break’in oyun motorunu PS4’e getiriyor. İşte detaylar.

Max Payne ve Alan Wake gibi oyunların yapımcısı Remedy Entertainment, internet sitesinden yaptığı açıklama ile yeni oyununun daha geniş platformlarda yayınlanacağını duyurdu. Ayrıca henüz adı belli olmayan ve P7 kod adına sahip oyunun Nortlight motoru ile çalışacağını belirtti. Nortlight, PC ve Xbox One’da yayınlanan Quantum Break adlı oyunda kullanılmıştı.

Geliştirici firmanın internet sitesinden yaptığı açıklamada bir bilgi dikkat çekti. Oyun motoru Nortlight’ın Playstation 4 için geliştirildiği belirtildi. Remedy Entertainment, 2003 yılından beri Microsoft‘un platformları için oyunlar geliştiriyordu. P7 kod adlı oyun, geliştiricinin Playstation platformunda Max Payne 2‘den sonraki ilk oyunu olacak.

Bu arada geliştiricinin son oyunu Quantum Break, Xbox One özel oyunu olarak tanıtılsa da PC için de çıkmıştı. Xbox One ve PC’de bulunan oyun, Microsoft’a göre ‘oldukça iyi satmıştı’ hatta firmanın beklentilerini aşmıştı.

Remedy’nin P7’yi Playstation 4‘e de getirmesi ile birlikte, Xbox One’nin özel oyun konusunda bir kalesi daha yıkıldı. Bakalım P7’nin adı ve diğer detayları ne zaman açıklanacak? Zamanla göreceğiz.

Bayonetta, PC için duyuruldu ve satışa sunuldu