Remedy imzalı Control Ağustos ayında yayınlanacak

control

Max Payne ve Alan Wake gibi yapımlarla isminden söz ettiren Remedy Entertainment yeni TPS oyunu Control için çıkış tarihi verdi. İşte konu hakkındaki detaylar.

Max Payne gibi kültleşmiş bir yapımda imzası bulunan Remedy Entertainment yakında yeni oyunu ile karşımıza çıkacak. 2010 yılında Xbox 360’a özel olarak satışa sunulan Alan Wake’in de geliştiricisi olan stüdyo, bir kez daha doğaüstü olayları merkezine alan bir yapımla karşımıza çıkacak.

Remedy, Control için çıkış tarihi verdi

Control isimli oyun, New York’ta yer alan dev bir binada geçecek. Oyunda bu binada yeni yöneticilik yapmaya başlamış Jesse Fadens isminde bir kadını kontrol edeceğiz. Hemen aklınıza şu soru gelebilir. Aynı binada dönüp dolaşmaktan sıkılmayacak mıyız? Remedy yetkilileri binanın hayli devasa bir boyutta olduğunu ve doğaüstü varlıkların binanın yapısını sürekli değiştireceğini söylüyorlar.

Bu bağlamda Control’ün Resident Evil 7 tarzında bir oyun olduğunu düşünebiliriz. Malum, Resident Evil 7 de hayli kısıtlı bir bölgede geçiyordu. Zaten korku odaklı bir yapımın öncelikli şartı dar koridorlar diyebiliriz. Açık alanda oyun severleri korkutmak pek kolay değil. Fakat gidilebilecek tek bir yol varsa, işler biraz daha ürkütücü hale gelebiliyor.

Remedy’nin korku odaklı yeni oyunu Control, PC, PS4 ve Xbox One için satışa sunulacak. Eğer büyük bir aksilik olmazsa oyunun 27 Ağustos’ta raflardaki yerini alması planlanıyor.

Disk sürücüsüz Xbox One geliyor!