Silent Hill 2 Remake’in çıkış tarihi sızdı

123 18

Geçtiğimiz Ekim ayında özel bir etkinlikte duyurulan Silent Hill 2 Remake’in ne zaman çıkacağı merak ediliyordu. Şimdi ise elimizde sızıntı bir çıkış tarihi var.

Avustralya merkezli satıcı olan Gorilla Gaming, Silent Hill 2 Remake‘in 29 Eylül’de çıkacağını listeledi. Çıkış tarihi keskin gözlü bir ResetEra kullanıcısı tarafından fark edildi ve paylaşıldı. Bir süre önce geliştirici Bloober Team tarafından oyunun yapım aşamasının neredeyse tamamlandığı açıklanmıştı. Ana geliştirme sürecinin bitmesi ve son aşamaların tamamlanmasını göz önüne alırsak, 29 Eylül tarihi olası görünüyor. Ek bilgi verecek olursak, orijinal Silent Hill 2 de 25 Eylül 2001’de piyasaya sürülmüştü.

silent hill 2 remake

Bilmeyenler için oyunun konusundan kısaca bahsedecek olursak, James Sunderland, üç yıl önce hastalıktan ölen eşi Mary’den garip bir mektup alır. Bu yüzden Silent Hill kasabasına gelir ve sonrasında korkunç olaylarla yüzleşir. 22 sene önce çıkan orijinal Silent Hill 2, zamanında oldukça ses getirmişti. Hayatta kalma ve korku türünde bir oyun olarak nitelendirilse de, aslında bazı oyun eleştirmenleri tarafından psikolojik korku oyunu olduğu belirtiliyor. Silent Hill 2 ve James Sunderland’in karakteristik özellikleri hakkında üniversitelerde tez bile yazıldı.

Silent Hill 2 Remake, Unreal Engine 5 ile geliştirildi. Görsel olarak son derece güçlü olacak yapım, Resident Evil 4 gibi omuz kamerasından oynanacak. Bununla birlikte oynanış mekanikleri ve dövüş sistemi sıfırdan yeniden tasarlandı. Bloober Team, ana karakterlerin, yaratık tasarımlarının elden geçtiğini, grafiklerin oldukça detaylı olduğunu söyledi. Yapımcı ekip, orijinal oyundaki gerilim dolu atmosferi koruduklarını, oyun mekaniklerinin günümüze uygun şekilde yeniden geliştirildiğini de vurguluyor. Dedikodulara göre 2001’deki oyundan farklı olarak, Silent Hill kasabasına yeni mekanlar eklenmiş. Ayrıca oyuncuları yeni bulmacaların ve yeni bir düşmanın beklediği ileri sürülüyor. Tabii ki bunların ne kadar doğru olduğunu oyun çıkmadan göremeyeceğiz. Silent Hill 2 Remake PC ve PS5 platformlarında piyasaya sürülecek.

Starfield’dan 45 dakikalık video geldi