Apple’dan iOS 16.5.1 güncellemesi geliyor

apple

Apple, iOS 17 betanın ardından iPhone’lar için iOS 16.5.1 güncellemesini çıkarmaya hazırlanıyor. 16.5.1’deki yenilikler nedir? İşte detaylar…

Apple hakkında bol bol haberler paylaşan MacRumors sitesi, web kayıtlarında iOS 16.5.1 yüklü cihazlar tarafından ziyaret edildiğini açıkladı. Sürüm numarasından da küçük bir güncelleme olduğunu gösteren 16.5.1’in ne zaman çıkacağı belli değil. Genelde Apple ufak yazılım paketleri için beta testi yapmaz, direkt yayınlar. Bu hafta ya da gelecek hafta yeni güncellemeyi görebiliriz.

iOS 16.5 ve iPadOS 16.5 güncellemelerinden sonra bazı kullanıcılar Lightning – USB 3 kamera adaptörünün çalışmadığını belirtmişti. Adaptörde USB-A ve Lightning olmak üzere iki tane bağlantı noktası bulunuyor. Kullanıcılar her iki portun cihazlara güç vermediğini söylemişti. iOS 16.6 beta sürümünde bu sorun düzeltildi. Ancak 16.6’nın çıkmasına biraz daha vakit var. Dolayısıyla 16.5.1 güncellemesinde kamera adaptörü sorunu çözülüyor olabilir. Zaten küçük güncellemeler yeni özellikler içermez, hata çözümlerine ve güvenlik iyileştirmelerine odaklanır.

apple

Apple geçtiğimiz hafta WWDC’de iOS 17’nin ilk beta sürümünü yayınladı. Yeni işletim sistemi iPhone XS ve üstü modeller tarafından destekleniyor. İlk duyurulduğunda tasarımı ve Face ID ile iPhone serisi içinde devrim yaratan iPhone X ise güncellenmeyecek. iPhone X dışında iPhone 8 ve iPhone 8 Plus’a da yazılım desteği kesildi. iOS 17, etkileşimli ana ekran widget’ları, geliştirilmiş makine öğrenimi destekli otomatik düzeltme, iPhone yatay konumda şarj olurken bekleme modu ve daha fazlası dahil olmak üzere birçok yeniliğe sahip. Geliştirici betaları bir ilk olarak ücretsiz şekilde yayınlandı. iOS 17 büyük ihtimalle iPhone 15’lerin tanıtımıyla birlikte çıkacak. Bazen çıkış tarihi sarkabiliyor, belki tanıtımdan 1 hafta veya 15 gün sonra da çıkabilir.

Silent Hill 2 Remake’in çıkış tarihi sızdı