Apple, uygun fiyatlı Vision Pro kulaklık üzerinde çalışıyor

aa3

Apple’ın geçen hafta gerçekleşen yıllık dünya çapındaki geliştirici konferansında (WWDC), Cupertino merkezli teknoloji devi yeni projelerini paylaştı. Bu yeni projelerinden biri de Apple Vision Pro adlı karma gerçeklik gözlüğüydü.

Apple’ın bu karma gerçeklik gözlüğünün çığır açacak teknolojik donanımlara sahip olacak. Ancak fiyatının da 3.500 dolar seviyesinde olmasından dolayı küresel konumlandırmada fiyatından dolayı sıkıntı yaşanacağı düşünülüyor. Şimdi ise Bloomberg’den Mark Gurman, Apple’ın Vision Pro kulaklığın daha ucuz bir modeli üzerinde çalıştığını bildirdi. Bu, cihazı kitleler için daha erişilebilir hale getirecektir.

Apple

 Gelecekteki kulaklığın adı Vision veya Vision One olabilir. Cupertino merkezli teknoloji devi, fiyatı düşürmek için çeşitli ayarlamalar yapabilir. Bu, daha düşük katmanlı ekranların, daha az güçlü işlemcilerin kullanımını, kamera sayısını azaltmayı ve azaltmayı içerir. Bir sonraki kulaklık, dahili hoparlör yerine uzamsal ses özelliği için AirPods gerektirebilir. 

Firma bir sonraki Vision kulaklığın maliyetini düşürmeye yönelik ayarlamaların yanı sıra harici EyeSight ekranı ve el izleme sistemi gibi bazı temel özellikleri de korumayı amaçlayacak.  Gurnam, şirketin Vision Pro’nun daha ucuz modelini 2025’in sonuna kadar yani iki yıl sonra piyasaya sürmeyi planladığını ekliyor. İkinci nesil bir Vision Pro’nun da boru hattında olduğu söyleniyor. 

Redmi 12 önümüzdeki iki hafta içinde piyasaya sürülecek