Konami’den beklenen Silent Hill 2 açıklaması geldi

silent hill

Geçtiğimiz günlerde Silent Hill 2 Remake hakkında dikkat çekici gelişme yaşanmıştı. Konami’den beklenen açıklama geldi ve söylenenlerin doğru olmadığını belirtti. İşte detaylar…

Silent Hill 2 Remake kısa süre önce Best Buy Kanada’nın sitesinde listelendi. Sitede oyun hakkında verilen bilgilerde ikonik Piramit Kafa karakterinin geri döndüğü ve oynanabilir özel hikayesinin olacağı yazıyordu. Bu durum Twitter’da Bobvids nickli kullanıcı tarafından fark edildi ve paylaşıldı. Piramit Kafa’nın oynanabilir karakter olacağı haberi kısa süre içinde sosyal medyada yayıldı. Ancak Konami duruma müdahale etti. Konami, IGN’e yaptığı açıklamada bu bilginin yanlış olduğunu ve Best Buy’ın sitesinin de güncellendiğini belirtti.

Geçtiğimiz sene Reddit ve birkaç platformda Konami’nin Silent Hill 2 Remake’te hikayeyi biraz daha detaylandıracağına dair iddialar gündeme getirildi. Ancak bu söylentilerin arkası gelmedi.

silent hill 2 remake

Konami’nin yeni mali raporuna göre serinin diğer oyunları da Remake olarak geliştiriliyor. Raporda yer alan açıklamada, “Silent Hill serisinin Remake’leri ve yeni oyunları üzerinde özenle çalışıyoruz” ifadesi kullanılmış. Bu durum SH 1, 3 veya 4. oyun The Room’un Remake olabileceğini akıllara getirdi. Fakat şirket konuyla ilgili başka bir şey söylemedi.

Silent Hill 2 Remake, Bloober Team isimli Polonyalı stüdyo tarafından geliştiriliyor. İddia edilenlere göre Team Silent’ten birkaç kişi SH2 Remake için danışmanlık yapmış. Bu kişilerin diğer Remake oyunlarında da danışman olarak görev aldığı söyleniyor.

Metal Gear Solid Delta: Snake Eater ne zaman geliyor?

Hideo Kojima’nın Konami’den ayrılması ve 2018’de çıkan Metal Gear Survive’ın beklentinin altında kalmasından sonra Metal Gear serisinin geleceği karanlıkta kalmıştı. Fakat Konami, Silent Hill serisinde yaptığı gibi Metal Gear’ı da ayağa kaldıracak yeni bir planı uygulamaya koyuldu. Böylece Metal Gear Solid Delta: Snake Eater ortaya çıktı. MGS 3’ün yeniden yapımı olan MGS Delta: Snake Eater, orijinal oyuna tamamen sadık kalan bir yapım olarak vurgulanıyor. Orijinal oyundaki sesler kullanılıyor. MGS 3 Remake’in veya asıl adıyla MGS Delta: Snake Eater’ın 2024’te çıkması bekleniyor. Oyun PC, PS5 ve Xbox Series X/S platformlarında satışa sunulacak.

Diablo 4 oyuncuları: Bitmemiş bir oyun için ek paket almayacağız