Shazam! gişedeki liderliğini sürdürdü

Shazam

DC evreninin aykırı süper kahramanlarından biri olan Shazam!’ın sinema uyarlaması, ikinci haftasında da zirvedeki yerini korudu. İşte geçtiğimiz hafta en çok izlenen filmler.

DC’nin sinematik evren konusunda Marvel kadar iyi olmadığını zaten biliyoruz. Yıllar boyunca Batman ve Superman ikilisine takılıp kalan DC, diğer süper kahramanlarını yeni yeni beyaz perdeye taşımaya başladı. Nitekim beyaz perdeyle yeni tanışan karakterlerden birisi de Shazam! oldu.

Yaklaşık olarak 10 gün önce vizyona giren Shazam! şimdiye kadar ki gişe performansıyla hem DC’nin hem de sinema severlerin beklentilerinin gerisinde kalmış durumda.

Shazam geçtiğimiz hafta ABD’de 25.14 milyon dolarlık hasılata imza attı. Film dünya genelinde ise toplamda 221.21 milyon dolarlık hasılata ulaştı. Son DC filmi Aquaman’in 1 milyarı aşkın bir hasılata imza attığı düşünüldüğünde, Shazam!’ın gişe performansının biraz sönük olduğunu görüyoruz.

Geçtiğimiz hafta en çok izlenen filmler

Öte yandan geçtiğimiz hafta vizyona giren Hellboy da beklentilerin hayli gerisinde bir başlangıca imza attı. Uzun bir süre sonra tekrardan beyaz perdeye uyarlanan Hellboy, 12.01 milyon dolarlık hasılatıyla en çok izlenen 3. film oldu. Vizyona yeni giren yapımlardan bir diğeri olan Little ise 15.5 milyon dolarlık hasılatıyla haftayı Hellboy’un önünde tamamladı.

Geçtiğimiz hafta zirvenin ortağı konumunda yer alan Pet Sematary 10 milyon dolarlık hasılatıyla 4. sıraya gerilerken, Dumbo ise 9.1 milyon dolarlık gişesiyle kendisine 5. sırada yer bulabildi.

Star Wars The Rise of Skywalker için ilk fragman