Shazam! açılışı zirvede gerçekleştirdi

shazam

DC sinematik evreninin yeni üyesi Shazam! geçtiğimiz haftanın en çok izlenen filmi olmayı başardı. İşte konu hakkındaki detaylar.

Aquaman ile beklentilerin üzerinde bir başarıya imza atan DC, şimdi de aynı başarıyı Shazam! ile tekrarlamak istiyor. David F. Sandberg’in yönetmen koltuğunda oturduğu Shazam! geçtiğimiz hafta sonu seyirciyle buluştu.

Kadrosunda Zachary Levi, Mark Strong, Djimon Hounsou, Meagan Good ve Adam Brody gibi isimler bulunan Shazam! beklenildiği üzere açılış haftasını zirvede tamamladı. Film sadece ABD’de 56.77 milyon dolarlık gişe hasılatına imza attı. Dünya genelinde ise 158.77 milyon dolarlık gişe başarısına erişen film, buna rağmen Aquaman’in hayli gerisinde kaldı.

Geçtiğimiz hafta en çok izlenen filmler

Shazam!’ın zirvede yer aldığı hafta sonunda, vizyona yeni giren yapımlardan bir diğeri olan Pet Sematary 25 milyon dolarlık hasılatla ikinci sırada yer aldı. Geçtiğimiz hafta zirvede yer alan Dumbo ise iki basamak birden gerileyerek kendisine 3. sırada yer bulabildi. İlk haftaya oranla yüzde 60’lık bir gelir kaybı yaşayan Dumbo 18.22 milyon dolarlık hasılat elde edebildi.

Geçtiğimiz hafta Dumbo’nun ardından 2. sırada yer alan Us, bu hafta sonu 2 basamak gerileyerek 4. sırada yer aldı. Us, 13.81 milyon dolarlık hasılat elde etti.

Geçtiğimiz hafta ABD’de en çok izlenen filmler listesinin son sırasında ise Captain Marvel yer alıyor. 12 milyon dolarlık hasılata imza atan yapım dünya genelinde ise 1.037 milyar dolarlık hasılatı yapımcısının kasasına koydu.

E3 2019’da bizleri neler bekliyor?