Android Q ile 3D Touch özelliği geliyor!

Android Q

Android Q güncellemesi ile gerçek anlamda 3D Touch teknolojisi Android dünyasına kazandırılıyor. iPhone’larda görmeye alışkın olduğumuz 3D Touch teknolojisinin Android’e native olarak gelmesi oldukça sevindirici.

Google, Android 9.0 Pie güncellemesi ile iPhone’larda yer alan 3D Touch desteğini tüm Android telefonlara kazandırmıştı. Ancak bu özellik iPhone’da olduğu gibi donanıma bağlı değil, yazılım ile gerçekleştiriliyordu. Google, şimdi de Android 10 Q güncellemesi ile 3D Touch özelliğini native olarak Android platformuna taşıyor.

Android Q ile 3D Touch native olarak geliyor!

iPhone 6s ve sonrası (iPhone Xr hariç) tüm iPhone modellerinde yer alan 3D Touch teknolojisi, çok büyük bir yenilik gibi gözükmese de, kullanım açısından kullanıcılara büyük kolaylıklar sağlıyor. Örneğin; yazı yazarken, klavyeye sert dokunarak imleci dilediğiniz yere hareket ettirebiliyorsunuz.

iPhone 5G modelleri 2020’den sonra gelebilir!

Aynı şekilde uygulama simgelerine sertçe bastırarak, uygulamaların kısayollarına anında ulaşabiliyorsunuz. Bu özelliğin Android’e native olarak gelmesi sevindirici bir haber. Ancak Android telefon pazarında henüz 3D Touch teknolojisini resmi olarak destekleyen telefon bulunmuyor. Muhtemelen bu desteği sunan telefonlara 2020 yılında ulaşabileceğiz.

Android Q