Samsung’un Kârı Dudak Uçuklattı!

Samsungun Kârı Dudak Uçuklattı

Güney Koreli telefon devi Samsung Electronics, birinci çeyrekte elde ettiği kâr oranlarını açıkladı ve rakiplerinin dudaklarını ısırmasına neden oldu.

Akıllı telefon pazarını ele geçiren teknoloji devi Ocak – Mart ayları itibari ile yüzde 6’lık bir büyüme gösterirken, yılın ilk çeyreğinde 7 milyar dolarlık bir kâr elde ettiğini basınla paylaştı.

Samsung'un Kârı Dudak Uçuklattı!

Bugün basın duyurusu yapan Samsung 7.57 trilyon won yani yaklaşık 7.31 milyar dolar net kâr elde ettiğini bildirirken, geçen sene de 6.5 milyar dolar kâra ulaşmıştı. Görüldüğü gibi net kâr oranını yükseltmeyi başaran Samsung brüt kârında ise geçen seneye kıyasla yüzde 3.31’lik bir düşüş yaşadı.

Brüt kârdaki bu düşüşü bir ay öncesinden öngördüklerini aktaran şirket yetkilileri, ilk çeyrekte elektronik ürünlere olan talebin azalmasına rağmen teknoloji devi akıllı telefon ve aksesuar ürünlerindeki satışlarıyla kâr elde etmeyi başardığını açıkladı.

Güney Kore medyasında aktarılan haberlere göre, Samsung yılın ilk çeyreğinde 90 milyon adet cihaz sattığı ifadelerine yer verildi. Bir önceki çeyrekte 86 milyon adet cihaz satan teknoloji devi ürünlerindeki satış sayısını arttırmış oldu. Diğer yandan şirketin asıl gelir kaynağı olarak görülen mobil cihaz bölümünlerinin önceki çeyreğe oranla yüzde 18 büyüme yaşayarak yaklaşık 6 milyar dolar kâr elde ederken, 27 milyar dolarlık bir kazanç elde etti.

Samsung’un yeni modeli olan Galaxy S5 ile satışlarını katlayacağı tahmin edilirken, bir üst seviye modeli olan Galaxy S5’in Galaxy S4’ten daha ucuz bir fiyata piyasaya sürülmesiyle olumlu bir etki yaratacağı bekleniyor.

Telefon piyasasını elinde bulunduran Samsung, sizce bu konumu hak ediyor mu?

Yahoo Dizi Çekecek!