Xiaomi’nin geliri düşmeye başladı

Xiaomi şimdi de Civi serisiyle geliyor

Son yıllarda hızla büyüyen Xiaomi de küresel finansal krize dayanamadı. Şirketin geliri düşmeye başladı.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden Xiaomi, son yıllarda akıllı telefon pazarının yükselen yıldızları arasında yer alıyor. Piyasadaki en iyi amiral gemisi akıllı telefonlardan bazılarının sahibi olan şirket, bu sayede hem prestij kazandı hem de akıllı telefon pazarındaki payını büyüttü. Ancak bu yılın başından beri tüm dünyada etkilerini hissettiren finansal kriz, sonunda onları da vurdu.

Çinli teknoloji devi, bu hafta yılın üçüncü çeyreğinin mali sonuçlarını açıkladı. Şirket tarafından açıklanan rakamlar, son çeyrekte gelirde ciddi bir düşüş yaşandığını gösteriyor.

Xiaomi gelirlerinde düşüş yaşandığını bildirdi

Xiaomi, 2022’nin temmuz-eylül ayları arasında 10 milyar dolar gelir elde ettiğini açıkladı. Bu rakam geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 10 daha düşük. Üstelik net kâra geldiğimizde bu düşüş daha da ciddi boyutta. Çünkü şirketin üçüncü çeyrekteki net kârı yıldan yıla yüzde 59 düştü. Tabii kârdaki bu düşüşte şirketin son dönemde yaptığı yeni yatırımların da büyük. Hatırlarsanız şirket elektronik otomobil alanına 116 milyon dolarlık önemli bir yatırım yaparak gelirinin önemli bir bölümünü bu yatırıma harcamıştı.

Şirketin üçüncü çeyrekteki gelirinin yüzde 50.5’inin Çin dışından gelmesi dikkat çekti. Çünkü bu oran şirketin global bir marka olma yolunda önemli adımlar atarak diğer Çinli telefon üreticilerinin bir adım önüne geçtiğinin göstergesi.

Hive, Twitter’dan kaçanların yeni adresi oldu