Samsung 2015’in İlk Çeyrek Mali Raporlarını Açıkladı

samsungon1

Samsung içerisinde bulunduğumuz yılın ilk çeyrek mali sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.Geçen yılın rakamlarına göre düşüş görüldü.
Geçtiğimiz yılın ilk çeyreğine oranla dünya devi Samsung‘ta düşüş görüldü.Bu yılın ilk çeyreğinin mali raporlarını kamuoyuyla açıklayan Samsung’un düşüşü onları pek etkilemedi denebilir. Analistlerin tahminlerine nazaran bu düşüşten bir kar elde etmeyi bile başardılar.Güney Kore merkezli şirketin ilk çeyrek net karı ise 5,4 milyon dolar oldu.Bu karın büyük bir çoğunluğu akıllı telefonlardan geldi.Şirketin yeni amiral gemisin Galaxy S6 ve S6 Edge’nin bu oranlara dahil olmadığını varsaymakta fayda var.

 

samsung

Samsung’un 2015 yılının ilk çeyreğinde elde ettiği 5,4 milyon dolarlık net kar oranının destekçisi ise Galaxy A serisi oldu.Cep dostu orta segmente hitap eden Galaxy A serisi telefonlar şirketi ilk çeyrekte ayakta tutan cihazlar diyebiliriz.Şirkete kısa bir süre sonra gelecek gelirlerin çoğununda Galaxy S6 ve S6 Edge akıllı telefonlarından olması bekleniyor.
Samsung’un açıkladığı rakamlar şirket için tatmin edici gözüküyor.Ancak geçtiğimiz yıl aynı dönem mali raporlarına baktığımızda şirketin %31’lik bir düşüş yaşadığını gözlerden kaçmıyor.Bunun yanı sıra şirket son 6 çeyrektir bir düşüş yaşıyor.Ancak beklentilerin altında yaşadıkları düşüşler şirket için oldukça tatmin edici gözüküyor.

Nokia Yeni Bir Telefon Üretttiği İddialarını Yalanladı