Samsung’un akıllı telefon satışları beklenenin altında kaldı

Samsung

Analistlerin son raporuna göre Samsung Mobile yılın ikinci çeyreğinde beklentilerin altında kaldı. Galaxy S9 satışları şirketin beklentileri karşılayamadı.

2018 yılının ikinci mali çeyreği de geride kaldı. Böylece şirketlerden son çeyreğin mali sonuçlarını açıklamaya başladı. Teknoloji devleri henüz resmi rakamları açıklamadılar fakat analistler şimdiden sonuçları analiz etmeye başladılar.

Samsung Mobile bir önceki çeyreğe göre düşüş yaşadı

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, geçtiğimiz çeyreğin mali sonuçlarını cuma günü açıklayacak. Analistlere göre şirketin akıllı telefon departmanı için açıklayacağı rakamlar beklentilerin altında kalacak.

HDC Asset Management analisti Park Jung-hoon’a göre şirketin akıllı telefon departmanının işletme kârı 13.3 milyar dolar olacak. Bu da şirketin bir önceki çeyreğin altında kalacağını gösteriyor. Güney Koreli teknoloji devi ilk çeyrekte 13.9 milyar dolar işletme kârı açıklamıştı.

Jung-hoon’a göre şirketin beklentileri ve bir önceki çeyreğin altında kalmasının başlıca nedeni Galaxy S9’un beklenen ilgiyi görmemesi. Bunun ise telefonda yeterince yenilik olmamasından kaynaklandığı söyleniyor.

Android Excellence listesine yeni oyun ve uygulamalar eklendi