PlayStation 5 satışları Sony’nin yüzünü güldürdü

PlayStation 5 konsollarının 2022'de bulunması zorlaşacak

Stok problemleri yüzünden sıkıntılı bir çıkış yapan PlayStation 5, son dönemdeki satış rakamlarıyla Sony’nin yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Bildiğiniz gibi PlayStation 5’in çıkışı oldukça sıkıntılı oldu. 2020’nin kasım ayında piyasaya sürülen PS5, pandemi döneminin etkisiyle uzun süre stok problemleriyle boğuştu. Bu problemler Türkiye’de o kadar belirgin olmadı belki ama özellikle ABD, Avrupa ülkeleri, Japonya gibi talebin daha yüksek olduğu bölgelerde etkilerini ciddi şekilde hissettirdi. Bu bölgelerde PS5 satın almak isteyen kişiler, stoklar boş olduğu için bazen aylarca beklemek zorunda kaldı. Neredeyse iki yıl boyunca çözülemeyen bu sorun haliyle PS5 satışlarını da ciddi şekilde etkiledi.

Ancak Sony, geç de olsa stok problemini çözdü. Bu yılın başından beri dünyanın hiçbir yerinde PlayStation 5 stokları konusunda bir sorun yaşanmıyor. Bu da PS5 satışlarını yukarı çekmeye başladı. Geçtiğimiz çeyrekte satış rakamlarıyla Sony’nin yüzünü güldüren PS5, bu çeyrekte de satış performansıyla göz doldurdu.

PlayStation 5 Türkiye fiyatı

Geçtiğimiz günlerde yılın ikinci mali çeyreğinin sonuçlarını kamuoyuyla paylaşan Sony, bugüne kadar satılan toplam PlayStation 5 sayısının 40 milyonu geçtiğini duyurdu. Bu da şirketin bu yılın başından beri 8 milyon PS5 sattığı anlamına geliyor ki bu rakam Xbox satışlarının çok önünde seyrediyor.

PS5, bugüne kadar 117 milyon satan PlayStation 4’ün hala çok gerisinde olsa da son dönemdeki satış grafiği PS5’in de Sony için bir başarı hikayesine dönüşeceği izlenimi veriyor. Üstelik bir süredir gündemde olan PS5 Slim’in çıkmasıyla birlikte satışlarda yeni bir zıplama daha yaşanması bekleniyor. Öte yandan PS5’e özel oyunların sayısındaki artış da yeni nesil konsolun satışlarına kayda değer bir katkıda bulunuyor gibi görünüyor. Bu oyunların sayısı arttıkça konsol satışlarının da artması bekleniyor.

Twitter X kararı yüzünden milyarlarca dolar kaybedebilir