Samsung orta segment modelleri ile servet kazanıyor

Samsung çip üretim fiyatlarını yüzde 20'ye kadar artıracak

Samsung amiral gemisi serilerine olduğu kadar alt ve orta segment modellerine de güvenen bir marka. İşte Güney Koreli teknoloji devinin büyük beklenti içerisinde olduğu o cihazları.

Samsung orta segment modelleri ile servet kazanıyor. Dünyanın en önemli teknoloji devlerinden biri olan Samsung, yakın zamanda satışa sunacağı iki yeni modelinden oldukça büyük bir gelir bekliyor. Şirketin geçtiğimiz gün resmi tanıtımını gerçekleştirdiği ve önümüzdeki günlerde ise raflardaki yerini alacak olan Galaxy M13 4G ve Galaxy M13 5G modellerinden yüzlerce milyon dolarlık hasılat bekleyen Güney Koreli teknoloji devi, bu iki yeni modelin katkısıyla M serisi için koyduğu hedef ise tam 1 milyar dolar.

samsung kamera 2

Samsung orta segment modelleri ile servet kazanıyor

Aslına bakılırsa bu o kadar da çılgın bir hedef değil. Güney Koreli teknoloji devi, bu hedefini koyarken Hindistan pazarındaki yükselişine güveniyor.

Samsung 200 megapiksel

Geçtiğimiz günlerde yapılan bir araştırma sonucunda, Hindistan pazarındaki payını %20’den %22,6’ya çıkarttığı anlaşılan Samsung’un bu ülkede satışını gerçekleştirdiği M serisi modellerin sayısı ise neredeyse 45 milyon adeti buldu.

Samsung Galaxy S23

Hal böyle olunca da, şirketin bu seri için koyduğu 1 milyar dolarlık hedefin çok büyük bir kısmı zaten daha şimdiden Hindistan pazarından elde edilmiş oldu. Öte yandan seriye yeni dahil olan Galaxy M13 4G ve Galaxy M13 5G modelleri henüz satış rakamlarına bir katkı yapmaya başlamış değil. Bu iki modelin de raflardaki yerini almasıyla birlikte, Güney Koreli teknoloji devinin hedefine kolaylıkla ulaşacağı düşünülüyor.

Avrupa uzayda da Rusya’yla yolları ayırıyor