Logitech Lift Vertical ergonomik mouse ile daha konforlu iş süreçleri mümkün

d 4y4

#İŞBİRLİĞİ

Günümüz iş dünyasında bilgisayarların önemi büyük. Pandemiden önce, insanlar ofislerinde, PC başında saatler geçiriyordu. Pandeminin gerçekleşmesi sonucunda ise, çoğu kurumda “hibrit” olarak nitelendirebileceğimiz iş düzeni oluşturuldu. Böylelikle ister ofisten, ister evden, istenirse de farklı bir mekândan iş süreçlerine dahil olmak mümkün. Tabii tüm bu süreçlerde “PC” kullanımı hâlâ önemli. İster masaüstü, ister laptop olsun, uzun süreli çalışma süreçleri için konforlu bir mouse’u kim istemez ki? Bu yazımızda ise, Logitech’in iş dünyası için hazırladığı ve saatler süren mesailerde dahi bilekte rahatsızlık uyandırmayacak mouse’u Logitech Lift Vertical ergonomik mouse’tan söz edeceğiz.

Logitech Lift Vertical ergonomik mouse’u diğer çoğu mouse’tan ayıran ilk detay, vertical, yani dikey yapıda tasarlanmış olması. Bu sayede mouse’u üstten değil de sanki yandan tutuyormuş gibi kavrayarak hareket edebiliyorsunuz. Böylece bileğinizi daha rahat konumlandırabiliyorsunuz ve daha uzun süre rahatsızlık hissetmeden iş süreçlerinizi yönetebiliyorsunuz. En azından Logitech’in iddiası bu yönde. Biz de deneyimlerimiz itibarıyla farklı, ama konforlu deneyimlerle karşılaştığımızı söylemeliyiz.

Logitech Lift Vertical ergonomik mouse ile daha konforlu iş süreçleri mümkün

Ürün, grafit, gül ve beyaz olmak üzere 3 farklı renk seçeneğiyle geliyor. 125 gram ağırlıktaki mouse, kablosuz yapıda ve çalışmak için bir adet AA pile ihtiyaç duyuyor. Zaten mouse’u satın aldığınızda, ilk pil de mouse’da takılı ve korunaklı bir şekilde sunuluyor.

Logitech Lift Vertical ergonomik mouse’un ilgi çekici bir diğer özelliği ise, hem sağ hem de sol elli kullanıcılar tarafından kolaylıkla kullanılabilir olması.

Logitech’in resmi websitesine gittiğinizde, sağ ve sol el için tercih yapabiliyorsunuz. Genelde çoğu mouse’un sadece sağ ele yönelik tasarlandığını görürüz. Logitech’in burada iki seçenek sunuyor olması sevindirici.

Ürünün Windows, Mac ve Linux desteği var. Bunlara ek olarak, Chrome OS ve Android desteği de bulunuyor. Yani evet, isterseniz bir akıllı telefonda ya da bir akıllı TV’de de bu ürünü kullanabilmeniz mümkün. Kullanım imkân yelpazesinin geniş tutulması güzel.

Tabii bu bir kablosuz ürün ve bahsetmemiz gereken bir diğer detay da Logitech’in yakın zamanda tanıttığı Logi Bolt teknolojisi. Ürün, Logi Bolt USB alıcıyla geliyor.

Logi Bolt, kurumsal süreçlerin güvenli yönetilebilirliği için önemli. Bu teknoloji sayesinde firmalara özel şifreleme kullanılabiliyor ve böylelikle Logi Bolt bağlantılı ürünlerin kendi aralarında uyumlu çalışırken, dışarıdan gelebilecek tehlikelere karşı da kapıları kapatmış oluyor. Kısacası güvenli ve güçlü bir kablosuz bağlantı sürecinden söz edebiliriz. Ayrıca oldukça düşük gecikme süresi ve aynı anda birden fazla cihaza bağlanabilme imkânı da var.

Logitech Lift Vertical ergonomik mouse ile daha konforlu iş süreçleri mümkün

Ürün, Logitech’in 400-4000 DPI aralığı sunan gelişmiş bir optik sensörüne sahip.

Tuşlara baktığımızda, rahat kullanıma imkân sunan toplamda 6 tuş var. Tabii bunlara kaydırma tekerleği de dahil, ki o da çoğu kez fazlasıyla işinize yarayacaktır. Özellikle baş parmağınızla kontrol edebileceğiniz yan taraftaki ikili tuş takımı, seri hareket edebilmeniz için bir diğer önemli detay. Örneğin, web sayfalarında ileri geri yapabilir ya da okuduğunuz dosyalarda bir önceki ya da sonraki sayfayı kontrol edebilirsiniz.

Genellikle sessiz çalışan ürün, tok kullanım hissi sunuyor ve hem tasarım hatları hem de kullanılan kaliteli plastik malzeme sayesinde yüzleri güldürüyor. Özellikle de küçük – orta boyutta ellere sahip bir kullanıcıysanız.

Tabii bu ürünü en verimli şekilde kullanabilmeniz için Logi Options+ yazılımını da kurmanızı öneriyoruz. Bu program yardımıyla tuşları özelleştirebilir, sıklıkla kullanılan pek çok program için önceden tanımlanmış ayarları kullanabilirsiniz. Örneğin Microsoft Office programları, Adobe Photoshop programı ve Google Chrome gibi.

Logitech Lift Vertical ergonomik mouse ile daha konforlu iş süreçleri mümkün

Toparlamak gerekirse Logitech Lift Vertical ergonomik mouse, iş dünyasına yönelik olarak hazırlanmış bir ürün. Güzel bir tasarımı var. Dikey yapısı sayesinde, uzun süreli deneyimlerde de bileğinizin rahatsız olmamasını sağlıyor. Hem sol hem de sağ elli kullanıcılar için ayrı ayrı modeller sunuluyor olması ve Logi Bolt gibi kablosuz bağlantıda yüksek güvenlik sunan teknolojilerin kullanılması da sevindirici.

Bu mouse ile oyun oynayabilir miyiz diye soruyorsanız, öyleyse oyunlara yönelik Logitech gaming ürünlerine göz atmanızda fayda var. Çünkü beklediğinizi bu üründe bulmanız zor olacaktır.

Logitech Lift Vertical ergonomik mouse, ülkemizde 1750 TL satış fiyatı etiketiyle bulunabiliyor. Tabii daha fazla detay için ürünün resmi Türkçe sayfasına göz atabilirsiniz.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Omix MixBuds ANC Pro gerçek kablosuz kulaklığı gördünüz mü?