Samsung katlanabilir akıllı telefonlardan Z markasını Çıkarıyor

ddd

Samsung’un en son katlanabilir akıllı telefonlarının markasından “Z” harfini çıkardığı bildiriliyor. 

Samsung yakın zamanda çıkarmayı düşündüğü yeni katlanabilir akıllı telefonlarında muhtemelen Z olmayacak ve sadece Galaxy Fold 4 ve Flip 4 olarak adlandırılacaklar.  Bloggerlardan Snoopytech, şirketin katlanabilir seri markasından “Z” harfini çıkardığını ve Galaxy Flip ve Fold 4 ile başlayarak, mektubun artık kutulara basılmayacağını iddia ediyor. Bunun Rus Ordusunun belirgin bir şekilde “Z” harfini kullanması nedeniyle olduğunu iddia ediyor.

Samsung

Konunun aslına gelinecek olunursa “Z” harfi Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaşının bir sembolü haline geldi. Mektup, Ukrayna’nın işgaline katılan birçok Rus askeri aracının üzerine boyanmış olarak bulundu. Sembolün anlamı net değil, ancak bazıları bunun bir askeri bölgeyi temsil ettiğini iddia ederken, diğerleri bunun Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskyy’ye atıfta bulunduğunu öne sürüyor. Ayrıca Rusya Savunma Bakanlığı, “Z”nin “zapobedu” anlamına geldiğinin ve “zafer” anlamına geldiğinin sinyalini verdi.

Samsung, Litvanya, Letonya ve Estonya dahil olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde katlanabilirlerinden “Z” harfini çıkarmıştı. Aşağıdaki görselde de görebileceğiniz gibi, Foldable’lar Galaxy Fold 3 ve Flip 3 olarak anılıyor.

En yeni Galaxy Flip 4 ve Fold 4’ün 10 Ağustos’ta şirket unpacked etkinliğinde piyasaya sürülmesi planlanıyor. Katlanabilirlerin ekran, pil ve performans açısından önemli iyileştirmeler taşıması bekleniyor. Her iki cihazın da Snapdragon 8+ Gen 1 SoC ile donatılacağı söyleniyor.

iPhone 14 serisi A15 işlemciye rağmen performans artışıyla geliyor