Tencent ve Logitech bulut oyunları için güçlerini birleştiriyor

bulut oyun

Tencent ve Logitech, elde taşınabilen bir bulut oyun cihazı geliştirmek için güçlerini birleştiriyor.

Son yıllarda hayatımıza giren bulut oyun servisleri, her geçen gün daha popüler hale geliyor. Üstelik önümüzdeki yıllarda daha da popüler hale gelecekleri tahmin ediliyor. Öyle ki pek çok analist oyun dünyasının geleceğinde bulut oyun servislerinin oldukça büyük bir rolü olacağına inanıyor.

Bu yüzden oyun dünyasında faaliyet gösteren şirketler bu alana önemli yatırımlar yapmaya devam ediyor. Bu yatırımlardan biri de Tencent ve Logitech’den geldi. İki şirket, elde taşınabilen bir bulut oyun cihazı geliştirmek için güçlerini birleştirdi.

bulut oyun 2

Şimdilik Logitech G Gaming Handheld adıyla anılan bu cihazın bu yılın son aylarında kullanıcılarla buluşması planlanıyor.

Konu hakkında bir açıklama yapan Tencent Games Smart Solution Innovation Lab başkanı Daniel Wu, PC ve konsollarda oyun cihazları konusunda sektöre öncülük eden Logitech G’nin bu yeni cihazı geliştirmek için bulabilecekleri en ideal ortak olduğunu söyledi. Daniel Wu, bu yeni ortaklık sayesinde iki şirketin de oyun cihazları konusunda sınırları zorlayacaklarını ifade etti.

Logitech G Gaming Handheld, çok sayıda bulut oyun servisini destekleyecek. Xbox Cloud Gaming ve Nvidia GeForce Now ekipleriyle şimdiden birlikte çalışmaya başlanmış durumda. Google Stadia ve Amazon Luna gibi diğer servislerin de yakında bu projeyle işbirliği yaparak kendi servislerini bu cihaza getirmesi bekleniyor. Ancak Logitech ve Tencent tarafından yayınlanan ilk açıklamada Stadia ve Luna’dan söz edilmiyordu. Bu da şimdilik Google ve Amazon ile anlaşmaya varılmadığını düşündürüyor.

iPhone 14 Pro’nun OLED ekranı de iPhone 14’ten üstün olacak