Samsung Google’dan vazgeçmiyor

Samsung Galaxy S24 Ultra

Galaxy S24’te varsayılan arama motorunu Google yerine Bing yapmayı düşünen Samsung, şimdilik Google ile yola devam etme kararı aldı.

Bildiğiniz gibi söz konusu arama motorları olduğunda Google’ın uzun yıllardır devam eden bir dominasyonu söz konusuydu. Ancak son dönemde yapay zeka alanında yaşanan gelişmeler bu dominasyonu tehlikeye soktu. Çünkü Microsoft destekli ChatGPT’nin yakaladığı büyük başarı, bu yapay zekanın entegre edildiği Bing’i bir anda Google için ciddi bir rakip haline getirdi. Bu da normalde büyük ölçüde göz ardı edilen Bing’in telefon üreticilerinin de dikkatini çekmesini sağladı. Bu yüzden de bundan sonra çıkacak bazı telefonlarda varsayılan arama motorunun Google değil Bing olabileceği konuşulmaya başlandı.

Google’dan Bing’e geçebileceği konuşulan bu şirketlerden biri de Güney Koreli teknoloji devi Samsung’du. Ancak gelen son haberlere bakılırsa Samsung en azından bir süre daha Google’ı tercih etmeye devam edecek.

samsung google

Wall Street Journal’ın haberine göre Güney Koreli teknoloji devi gerçekten de Google’dan Bing’e geçmeyi düşünüyordu. Hatta Galaxy S24’te bu değişimin yapılması için çalışmalara başlamıştı. Ancak şirket içinde yürütülen bir araştırma sonucunda, böyle bir değişimin kullanıcı nezdinde kafa karışıklığına sebep olabileceği sonucuna varıldı. Bu yüzden de şirket Google’dan Bing’e geçme girişimini rafa kaldırdı.

Kullanıcıların değişikliğinden hoşlanmayacağı fikrinin yanı sıra şirketin Google ile arayı iyi tutmak istemesinin de bu kararda etkili olduğu söyleniyor. Nihayetinde Galaxy S24 de şirketin diğer telefonları da Google’ın mobil işletim sistemi Android’i kullanıyor. Bu da iki şirketi doğal ortaklar yapıyor. Bu yüzden şirketin Bing uğruna bu ortaklığı zedelemek istememesi gayet anlaşılır. Ancak telefon üreticilerinin Bing’e geçmeyi ciddi ciddi değerlendiriyor olması, arama alanında dengelerin ne kadar değiştiğini gözler önüne seriyor.

Meta, Avrupa Birliği’nden bir ceza daha alabilir