iPhone’da Samsung’un ayarlar arayüzünü kullanabilirsiniz!

123 47

iPhone’un ayarlar menüsünü Samsung OneUI tasarımına çevirmek mümkün. OneSettings isimli bir tweak bunu kolayca yapabiliyor. Şimdi de bu tweak’in daha gelişmiş versiyonu çıktı.

iOS geliştirici olan Nightwind, OneSettings isimli jailbreak tweak’i çıkarmıştı. Bu tweak Samsung OneUI ayarlar tasarımını taklit ediyor. Kısa süre içinde popüler tweak’ler arasına yerleşti. Nightwind, OneSettings’i güncelledi ve 2.0 sürümünü çıkardı. Bu sürümle birlikte tweak, Dopamine ve palera1n-c gibi root’suz jailbreak’leri tam olarak destekliyor. Nightwind’in açıklamasına göre 2.0’da iOS 15 yüklü root’suz cihazlara destek, genel hata düzeltmeleri, bannerlar için GIF desteği var.

OneSettings

Fakat tweak’in 2.0 sürümünde iOS 13 desteği yok. Geliştirici eski ABI’le ilgili bazı sorunlar yaşandığından yeni sürümde desteği kaldırdığını belirtti. iOS 13 kullanıcıları tweak’in eski 1.4.1 sürümünü yükleyebilirler. Tweak, root’suz olanlar dahil olmak üzere jailbreak’li iOS 14, 15 ve 16 yüklü cihazları destekliyor. OneSettings, Chariz reposundan indirilip, kurulabilir.

iOS güncellemesi jailbreak’i etkilemedi

Apple birkaç gün önce iOS ve iPadOS 16.5 güncellemelerini yayınladı. Bu güncellemelerin jailbreak yapmanın yolunu kapatabileceği düşünülüyordu. Palera1n ekibi, Discord sunucusunda yaptığı açıklamada palera1n-c aracının iOS ve iPadOS 16.5 ve 15.7.6 ile uyumlu olduğunu, jailbreak işleminin yapılabileceğini söyledi. Özetle palera1n-c için ekstra herhangi bir güncelleme çıkmayacak.

Jailbreak, iOS ve iPadOS üzerinde daha fazla özelleştirme yapmayı, farklı özellikler kullanmayı, App Store harici uygulamalar yüklemeyi sağlıyor. Özetle işletim sisteminin kilidini açıyor. Fakat bu işlem sonrası cihazınız garanti dışı kalabilir ve istenmeyen sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Zaten iOS 17’de App Store harici uygulama yükleme resmi olarak gelecek görünüyor.

Yapay zeka G7 zirvesinde de gündeme taşındı