Canon akıllı telefon pazarında ortak arıyor

Canon

Leica ve Zeiss gibi markaların yolundan giden Canon, akıllı telefon pazarında ortak arıyor. Yakında Canon kameralı telefonlar görmeye başlayabiliriz.

Bildiğiniz gibi kullanıcılar akıllı telefon alırken en çok dikkat ettikleri özelliklerden biri de telefonların kameraları oluyor. Bu yüzden telefon üreticileri de akıllı telefonlarındaki kamera teknolojilerini sürekli geliştiriyor ve bu gelişmiş kamera özelliklerini en önemli pazarlama noktalarından biri yapıyor. Bu bağlamda telefon üreticilerinin başvurduğu yöntemlerden biri de yanlarına önemli kamera üreticilerini almak oldu. Özellikle efsanevi kamera üreticisi Leica’nın adını son dönemde akıllı telefon pazarında sık sık duymaya başladık. Şirket bugünlerde de Xiaomi’nin amiral gemisi telefonlarının kameralarını dizayn ediyor.

Leica’nın Xiaomi gibi akıllı telefon üreticileriyle kurduğu bu ortaklık, bir diğer önemli kamera üreticisi olan Canon’u da harekete geçirdi. Japonya merkezli şirket, akıllı telefon pazarında işbirliği yapacağı bir şirket bulmak için ortak aramaya başladı.

canon 1

Akıllı telefon dünyasıyla ilgili doğru çıkan paylaşımlarıyla tanınan Digital Chat Station hesabı tarafından paylaşılan bilgiler, Canon markasını da çok yakında bir telefon üreticisinin telefonlarında görmeye başlayabileceğimizi gösteriyor.

Bildiğiniz gibi Xiaomi Leica ile, vivo Zeiss ile, Oppo ve OnePlus da Hasselblad ile işbirliği içinde. Bu yüzden bu şirketlerin Canon işbirliği yapması söz konusu değil. Bu da geriye Apple, Samsung, Huawei, Asus, Google, Realme, Honor, Sony ve Motorola’yı bırakıyor. Apple ve Google’ı böyle bir işbirliğine ihtiyaçları olmadığı için; Sony’yi de kendi kamera departmanı olduğu için bu listeden çıkarabiliriz. Bu da geriye az sayıda şirketi bırakıyor.

Öte yandan bu haberin Çin merkezli Digital Chat Station hesabından gelmesi, Canon’ın görüştüğü telefon üreticisinin Çin merkezli olma ihtimalini yükseltiyor. Bu da listeyi daha daraltıyor. Şu anda en olası şüpheli ise Huawei/Honor gibi görünüyor. Ancak henüz konu hakkında resmi bir açıklama yapılmış değil.

Meta, Avrupa Birliği’nden bir ceza daha alabilir