Firefox Varsayılan Arama Motorunu Değiştiriyor

2004 yılından beri Firefox’un varsayılan arama motoru olarak Google’ı kullanan Mozilla, bugün açıklanan yeni anlaşma sonrası Yahoo’ya geçiş yapacak.

İnternet kullanıcılarının en çok tercih ettiği internet tarayıcılarından biri olan Firefox‘u geliştirmek için sıkı bir çalışma yürüten Mozilla, bu amaç doğrultusunda önemli bir anlaşmaya imza attı. Mozilla‘nın resmi blogu üzerinden yayınladığı açıklamayla konuya açıklık getiren firma CEO’su Chris Beard, Yahoo’yla beş yıllık yeni bir anlaşmaya imza attıklarını duyurdu.

Firefox_DG

Firefox‘u herkes için uygun bir internet tarayıcısı haline getirmek istediklerine dikkat çeken Chris Beard, bu yeni anlaşma sayesinde kullanıcılarının internetteki aktivitelerini daha iyi kontrol edebileceğini açıkladı. Mozilla ve Yahoo arasında imzalanan bu dev anlaşma sonrası Firefox’un varsayılan arama motoru Google’dan Yahoo’ya geçecek. Ancak Yahoo’nun arama motorunu kullanmak istemeyen kullanıcılar ayarlara girerek kullanılacak arama motoru olarak Google, Bing, eBay, Amazon, Wikipedia veya Twitter gibi farklı bir seçeneği tercih edebilecekler.

Mozilla
‘nın 2004 yılından beraber çalıştığı Google‘la anlaşmasını yenilememiş olması şaşkınlık yaratmış olsa da, Yahoo CEO’su Marissa Mayer’in arama motoruna verdiği önem göz önüne alındığında Google’ın Mozilla’yla anlaşma yolunda sıkı bir rekabetle karşılaştığı tahmin ediliyor.

Windows İçin Önemli Bir Güvenlik Yaması Yayınlandı