Bing Google’la Arayı Kapatmaya Başladı

Bing vs Google

Microsoft’un son dönemde pazar payını hızla arttıran arama motoru Bing, uzun süredir açık ara önde ulan Google’la arasındaki farkı kapatmaya başladı.

Geçtiğimiz günlerde bir pazar araştırma şirketi tarafından yayınlanan raporda Bing‘in özellikle Çin’de oldukça popüler olan Baidu’nun arkasında kalarak arama motorları pazarında üçüncü sıraya gerilediği iddia edilmiş olsa da, bugün yayınlanan yeni bir rapor Bing’in aslında hiç olmadığı kadar iyi durumda olduğunu gösterdi. Kendisini kanıtlamış bir araştırma şirketi olan comScore tarafından yayınlanan bu yeni rapor, daha önce yayınlanan ve Baidu’yu ikinci sırada gösteren raporun birçok kişi tarafından tahmin edildiği gibi yanlış olduğunu gösterdi.

Bing

Üstelik comScore tarafından yayınlanan bu yeni istatistiklere bakılacak olursa son dönemde hızla yükselen Bing, arama motorları alanını domine eden Google‘la da arayı kapatmış durumda. Arama motorları alanında Google’ın dominasyonunu tehdit eden tek firma olan Microsoft’un popüler arama motoru Bing, Mart ayında bugüne kadarki en yüksek pazar payına ulaşmayı başardı.

Mart ayı boyunca ABD’deki arama motoru kullanımı göz önüne alınarak hazırlanan listenin birinci sırasında yüzde 64.4’lük pazar payıyla Google yer alırken, yüzde 0.3’lük bir artış yaşayan Bing yüzde 20.1 pazar payıyla ikinci sırada ve Yahoo da yüzde 12.8’lik pazar payıyla üçüncü sırada yer aldı. Google’ın arama motorları pazarındaki dominasyonu bir süre daha devam edecek olsa da, Bing’in bir gün Google’ı zorlaması artık ihtimal dahilinde görünüyor.

HTC One M9 Plus’ın Windows 10 Versiyonu Yolda