HBO, Westworld hayranlarını üzdü

Westworld 4. sezon

HBO sürpriz bir karara imza atarak Westworld dizisini iptal etti. Dizinin yaratıcılarının bir süredir planladığı 5. sezon çekilmeyecek.

Aynı adlı bilim kurgu filminden diziye uyarlanan Westworld 2016 yılında ilk sezonuyla ekrana geldiğinde, hem eleştirmenler hem de izleyiciler tarafından beğeniyle karşılanmış, aynı zamanda HBO’nun en çok izlenen dizilerinden biri olmuştu. İlk sezonuyla son yılların en başarılı bilim kurgu dizilerinden biri olarak değerlendirilen dizi, sonraki sezonlarında ise aynı standardı koruyamadı. Özellikle ikinci sezondan sonra hem dizinin aldığı yorumlar kötüleşti, hem de izleyici sayısı hızla düştü. Öyle ki bir dönem HBO’nun en başarılı dizisi olan Westworld, bir anda en çok izlenen diziler arasında ilk üçe bile giremez oldu.

Ortaya çıkan bu tabloya rağmen HBO’nun Westworld’e 5. sezon onayı vermesine kesin gözüyle bakılıyordu. Çünkü hem dizinin yaratıcıları 5. sezonla hikayeyi toparlayıp bitirmek istediklerini söylemişti, hem de HBO’nun böyle büyük bir yapımı final yapmadan bitirmeyeceği düşünülüyordu. Ancak HBO bu gece şok bir kararlı diziyi iptal etti. Planlanan 5. sezon gelmeyecek. Ağustos ayında yayınlanan 4. sezon finali, aynı zamanda dizinin de finali oldu.

Westworld 3.sezon fragmanı

Son derece gelişmiş, insanlardan ayırt edilemeyecek kadar zeki robotlar kullanılarak Vahşi Batı deneyiminin yeniden canlandırıldığı bir tema parkta başlayan Westworld, 3. sezonuyla birlikte artık bu tema parkı geride bırakmış ve gerçek dünyaya adım atmıştı. Burada, tema parkından kaçmayı başaran Dolores ve Maeve gibi robotların insanlara karşı başlatacakları isyanın temellerini atmasını izlemiştik. Dördüncü sezonda ise insanlar ile robotlar arasındaki dengenin tam tersine döndüğü, dispotik bir geleceğe şahit olmuştuk.

Twitter, OnlyFans’a özendi