iPhone 15 Pro performans testinde rakiplerine fark attı

iPhone 15 Pro Max

Bu hafta resmi olarak tanıtılan iPhone 15 Pro, Geekbench performans testinde Android rakiplerine fark atarak ne kadar iddialı olduğunu gösterdi.

Bildiğiniz gibi Apple bu hafta başında özel bir etkinlik düzenleyerek heyecanla beklenen iPhone 15 serisini resmi olarak tanıttı. Geçtiğimiz yıl iPhone’un standart modeli ile Pro modeli arasındaki farkı açan Apple, bu yıl da aynı stratejiyi izledi ve etkileyici yenilikleri Pro modeline sakladı. Bunun sonucu olarak da iPhone 15 Pro, açık ara bu serinin en dikkat çekici modeli olarak karşımıza çıktı. Üstelik iPhone 15’in Pro modeli sadece iPhone 15 serisinin değil, bu yılın da en etkileyici telefonu olacak gibi görünüyor. Çünkü Geekbench performans testinde ortaya çıkan sonuçlar, iPhone 15 Pro’nun Android rakiplerine şans tanımadığını gösteriyor.

Apple’ın yeni nesil A17 Pro yonga setini kullanan Pro modeli, Geekbench performans testinin tek çekirdekli testinden 2908 puan, çok çekirdekli testinden ise 7328 puan aldı. A16 Bionic yonga setini kullanan iPhone 14 Pro, aynı testlerden sırasıyla 2642 ve 6739 puan almıştı. Performans puanlarındaki bu artış, A17 Pro yonga setinin performans açısından kayda değer bir fark yarattığını gözler önüne seriyor. Bu fark da Apple’ın performans testinde Android rakiplerinin hepsini geçmesini sağladı. Üstelik bunu fark atarak yaptı.

iphone 15 pro

Kıyaslama açısından Samsung’un piyasadaki en güçlü telefonu olan Galaxy S23 Ultra’yı ele aldığımızda, iPhone 15 Pro’nun performans bakımından rakiplerinin ne kadar üstünde olduğunu açıkça görebiliyoruz. Çünkü Galaxy S23 Ultra, Geekbench performans testinde tek çekirdekli testte 1878, çok çekirdekli testte ise 4973 puan almıştı. Elbette Galaxy 23 Ultra aylar önce çıkmış bir telefon ve birkaç aya çıkacak olan Galaxy S24 serisi daha iyi bir performans sunacaktır. Ancak aradaki farkın böylesine yüksek olması Galaxy S24 Ultra’nın da iPhone karşısında şansı olmadığını gösteriyor.

iPhone 15 resmen tanıtıldı; İşte merak edilen tüm detaylar