OnePlus 12 Resmen Tanıtıldı

OnePlus 12

Uzun süredir beklenen lansman bugün gerçekleşti; OnePlus 12 resmen tanıtıldı. OnePlus’ın yeni amiral gemisi oldukça iddialı.

Artık yılın sonuna yaklaştığımız şu günlerde, üst üste dikkat çekici telefonlar gelmeye devam ediyor. Qualcomm’un kısa süre önce tanıttığı yeni nesil yonga seti Snapdragon 8 Gen 3’ü kullanmalarıyla yılın başında çıkan telefonlardan ayrışan bu yeni modeller, performans testlerinde de üst sıralara oynuyor. Şüphesiz bu yılın en iddialı telefonlarından biri olacak OnePlus 12 de bugün resmi olarak tanıtıldı. OnePlus’ın yeni amiral gemisi akıllı telefonunu resmi olarak tanıtmasıyla birlikte, telefona dair merak edilen tüm detaylar netlik kazanmış oldu.

OnePlus 12, 6.82 inçlik LTPO AMOLED bir ekrana sahip. 1440 x 3168 çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı 120 Hz. Snapdragon 8 Gen 3 yonga setinden güç alan telefonun en üst versiyonu, 24 GB RAM ve 1 TB dahili depolama alanına sahip. Özellikle 24 GB’lık RAM’i OnePlus 12’yi bu konuda piyasadaki en iyi birkaç telefondan biri yapıyor.

OnePlus 12

OnePlus’ın yeni amiral gemisi, arka kamerasıyla da oldukça iddialı geliyor. Söz konusu kameralar olduğunda dünyanın en iyi markalarından biri olan Hasselblad’ın markasını taşıyan arka kamera, üç etkileyici lensi bir araya getiriyor. Telefonun ana lensi Sony’nin 50 megapiksellik Lytia 808 sensörünü kullanıyor. Ona 48 megapiksellik geniş açılı lens ile 64 megapiksellik telefoto kamera eşlik ediyor. Bu telefoto kamerada 3x zoom özelliği bulunuyor.

Batarya tarafına geldiğimizde karşımıza 5400 mAh’lık bir batarya çıkıyor. Bu bataryanın 100 W hızlı şarj özelliği ve 50 W kablosuz şarj özelliği bulunuyor.

OnePlus 12 2

GTA 6 İlk Fragmanıyla Oyunseverleri Heyecanlandırdı