Realme GT5 Pro Resmen Tanıtıldı

Realme GT5 Pro

Teknik özellikleriyle bu yılın en iddialı akıllı telefonlarından biri olan Realme GT5 Pro, bugün Çin’de düzenlenen etkinlikle resmen tanıtıldı.

Çinli telefon üreticisi Realme son dönemde akıllı telefon pazarında istediği kadar etkili olamıyor belki ama zaman zaman dikkat çekici telefonlar piyasaya sürmeye devam ediyor. Ağustos ayında piyasaya sürdüğü son amiral gemisi akıllı telefonu Realme GT5 ile performans testlerinde en üst sıralarda yer almayı başaran şirket, önümüzdeki haftalarda da zirveden inmeyecek gibi duruyor. Çünkü şirket bugün de Realme GT5’in daha da gelişmiş versiyonu olan Realme GT5 Pro’nun lansmanını gerçekleştirdi.

GT5 Pro’nun Çin’de düzenlenen etkinlikte resmi olarak tanıtılmasıyla birlikte, telefonun teknik özelliklerine dair merak edilen tüm detaylar da netlik kazanmış oldu. Realme GT5 Pro, gerçekten de teknik özellikleriyle bu yılın en iyi telefonlarından biri olmaya aday.

realme gt5 pro

Son dönemde çıkan kayda değer amiral gemisi telefonlar gibi Realme GT5 Pro da Snapdragon 8 Gen 3 yonga setinden güç alıyor. Ona tercihe göre 12 ya da 16 GB LPDDR5X RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı konusunda ise kullanıcılara üç farklı seçenek sunuluyor: 256 GB, 512 GB ya da 1 TB. Batarya tarafına geldiğimizde karşımıza 5400 mAh’lık oldukça büyük bir batarya çıkıyor. Telefonda 100 W hızlı şarj özelliği ile 50 W kablosuz şarj özelliği bulunuyor. Öte yandan telefonda 12,000 mm2’lik bir soğutma haznesi de bulunuyor ki bunun performansa büyük katkı sağlayacağı düşünülüyor.

Realme’nin yeni amiral gemisi akıllı telefonu 6.78 inçlik AMOLED bir ekrana sahip. 2780 x 1264 piksel çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı 144 Hz. Hatırlarsanız yeni amiral gemisi telefonu hakkında oldukça iddialı konuşan Realme, GT5 Pro’nun piyasadaki en parlak telefon ekranına sahip olacağını söylemişti. Bugün paylaşılan detaylar, telefonun 4500 nit makismum parlaklığa sahip bir ekranı olacağını gösterdi ki bu da Realme’nin iddiasını destekler nitelikte bir rakam.

Telefonun üçlü arka kamerasının ana lensi 50 megapiksellik LYT-808. Ona 50 megapiksellik periskop kamera ile 8 megapiksellik geniş açılı lens eşlik ediyor.

OnePlus 12 Resmen Tanıtıldı