Forza Motorsport yılın en iyileri arasında gösteriliyor

Forza Motorsport 2023

5 Ekim’de erken erişime açılan yeni Forza Motorsport oyununun aldığı ilk yorumlar, bu yıl çıkan en iyi oyunlardan biri olacağını gösteriyor.

2023 oyun dünyası için dolu dolu geçiyor. Hogwarts Legacy’den Diablo 4’e, Baldur’s Gate 3’ten Starfield’a çok ses getiren pek çok oyun bu yıl oyunseverlerle buluştu. Ancak 2023’ün oyunseverlere sunacakları henüz bitmiş değil. Yıl bitmeden birkaç dikkat çekici oyun daha oyunseverlerle buluşacak. Bunlardan biri de merakla beklenen yeni Forza Motorsport oyunu olacak. 5 Ekim’de erken erişime açılan oyun, 10 Ekim’de tam sürümüyle raflardaki yerini alacak.

Oyunun erken erişime açılmasının ardından yayınlanan ilk eleştirilere bakılırsa, bu yılın en iyi oyunları listesine yeni bir oyun daha eklenmek üzere. Hatta oyun şu ana kadar yılın en yüksek puan ortalamasına sahip oyunu konumunda. Daha fazla eleştiri geldikçe bu ortalama biraz daha aşağıya düşebilir, fakat her halükarda oyun yılın en iyileri arasına girmeyi başarmış durumda.

forza motorsport 2

Forza Motorsport uzun süre Xbox’ın en önemli özel oyunları arasında yer alıyordu. Her iki yılda bir yeni bir Motorsport oyunu yayınlanırken, arada geçen yıllarda da genelde Forzo Horizon oyunları yayınlanıyordu. Ancak seri zamanla momentum kaybetti. Bunun sonucu olarak da uzun süreli bir ara verdi. Xbox Game Studios, 2017 yılında çıkan Forzo Motorsport 7’den beri yeni bir Forza oyunu çıkarmıyordu. Ancak yedi yıllık bekleyişin ardından yeni Forza oyunu oyunseverlerle buluşuyor. Bu yeni oyun, seriyi Motorsport 8 ile devam ettirmek yerine sıfırlıyor yeniden başlatıyor.

Cyberpunk 2077 dizisi geliyor