Samsung da LG mağazalarına talip oldu

lg mobile 1

Bir süre önce Apple Güney Kore’deki LG mağazaları için harekete geçmişti. Çok geçmeden Samsung da LG mağazalarına talip oldu. İşte detaylar.

Bilindiği üzere mobil pazarın köklü isimlerinden biri olan LG kısa süre önce bu sektördeki aktivitelerini durdurduğunu açıklamıştı. Bu pek çok kişi için sürpriz olsa da düşen satışlar LG için veda zamanının geldiğini işaret ediyordu.

LG’nin mobil pazara veda etmesinden sonra Güney Kore’de yer alan mobil odaklı LG mağazalarının ne olacağına dair bazı iddialar ortaya atılmıştı. Bu iddialardan birisi de LG mağazalarında Apple ürünlerinin satılacağına yönelikti.

Samsung da LG mağazalarına talip oldu

Bu iddia çok fazla yayılmadan Samsung devreye girdi ve LG mağazalarında Apple değil Samsung ürünlerinin satılacağını açıkladı. Şimdilik LG mağazalarında herhangi bir markanın ürünleri satılmaya başlamış değil. Fakat hem Samsung, hem de Apple’ın bu konuda hayli istekli olduğunu görüyoruz.

Dürüst olmak gerekirse bu çok da şaşırtıcı bir durum değil. Sonuçta Samsung anavatanında yani Güney Kore’de LG mağazalarını en büyük rakibi Apple’ın eline bırakmak istemeyecektir. Bu doğrultuda en doğru karar mağazaları kimse almadan kapatmak olacaktır.

Keza Samsung’un Güney Kore’de zaten pek çok mağazası bulunuyor. Buradaki temel amaç da Apple’ın Güney Kore’de yaygınlaşmasını engellemek gibi duruyor.

Tesla çipleri F-35 çiplerinden çok daha güçlü: Yapay zeka rekor güce ulaşıyor işte detaylar