LG Pay, orta segmentteki cihazlara geliyor

lg pay

LG geçtiğimiz sene üst segment modeller için duyurduğu mobil ödeme sistemini sonunda orta segmentteki cihazlarına da getiriyor. LG Pay ilk olarak LG K10 2018’de kullanılabilir olacak. Tek olumsuz durum ise bu ödeme sisteminin hala Güney Kore ile sınırlı olması.

LG Pay, kullanıcı kitlesini genişletecek

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte hayatımızdaki bazı dinamiklerin de değiştiğini söylemek mümkün. Bunun en basit örneği ise ödeme yöntemleri. Günümüzden bir 10-15 sene öncesine kadar kredi kartları bile insanlara yabancı gelirken, şimdilerde ise ödemeler akıllı telefonlarla yapılır oldu.

Elbette şunu baştan kabullenmek gerekiyor. Mobil ödeme sistemleri henüz ülkemizde istenilen seviyelere ulaşmış değil. İnsanlarımızın bu ödeme sistemlerine yabancı durması, Apple, Google, Samsung gibi mobil ödeme sektöründeki önemli isimlerinde Türkiye konusunda aceleci davranmamasına zemin hazırlıyor.

Mobil ödeme yöntemleri konusunda hızla yol kat eden isimlerden birisi de LG. Güney Koreli teknoloji devi LG Pay ismini verdiği mobil ödeme yöntemini geçtiğimiz yıl duyurmuştu. İlk olarak LG G6 ile kullanılmaya başlayan bu sistem, orta segment modeller es geçilerek LG V30’da da boy göstermişti.

LG Pay’in üst segment telefonlara has bir özellik olacağı konuşulurken, Güney Koreli şirket mobil ödeme sisteminin LG K10 2018’de olacağını doğruladı. Böylece LG Pay için orta segment modellerin önü de açılmış oldu.

LG Pay şimdilik yalnızca Güney Kore’de kullanılıyor. LG ödeme sistemini biraz daha geliştirdikten sonra globalleştirmek istiyor.