LG OLED ekran stratejisini değiştiriyor

Ekran Resmi 2018 07 25 16.49.43

OLED ekran piyasasının lider isimlerinden biri olan LG, büyük ekranlar yerine, daha küçük ekranlar üreterek, akıllı telefon sektöründe söz sahibi olmak istiyor.

Son yıllarda özellikle üst segment modellerde bir OLED ekran furyasıdır gidiyor. Genel olarak üreticiler, amiral gemisi modellerini farklı kılabilmek adına LCD yerine OLED paneli tercih ediyorlar.

OLED ekran sektöründeki hakim isimlere baktığımızda karşımıza iki isim çıkıyor. LG ve Samsung. Bu iki şirketin en önemli ortak özellikleri, ikisinin de Güney Kore kökenli olması. Yani dünya üzerindeki OLED panel sektörüne Güney Kore’nin yön verdiğini söylemek pek de yanlış olmayacaktır.

LG, akıllı telefonlar için OLED ekran üretimini arttıracak

Özellikle akıllı telefon sektöründe OLED ekranlı modellerin giderek yaygınlaşması, LG’nin ekran teknolojilerindeki stratejisini gözden geçirmesine neden oldu. Güney Koreli şirket şimdiye kadar telefon ekranı yerine daha büyük OLED paneller yani TV ekranları üretmeyi tercih ediyordu. Fakat şirketin pazar payındaki yüzde 15’lik daralma, bazı büyüme stratejilerini tekrardan gözden geçirmesine neden oldu.

İddialara göre, LG de artık TV’lerden ziyade akıllı telefon pazarına ağırlık verecek. Zaten şu aralar LG’nin Apple ile OLED paneller için anlaşmak üzere olduğuna dair bazı dedikodular mevcut. Eğer bu hamle gerçekleşirse, Samsung’un akıllı telefon sektöründeki hakimiyeti de bir nebze zayıflayabilir.

Malum şu an akıllı telefon sektöründeki OLED ekranların büyük bir çoğunluğu Samsung imzası taşıyor. Pazara fazladan bir kaç ismin girmesi, rekabeti arttırarak, fiyatların daha da düşmesine neden olacaktır. Bu da ister istemez akıllı telefon fiyatlarının ucuzlamasına neden olabilir.

Apple Watch 4 tasarımı sızdırıldı