LG Pay, orta segment cihazlara geliyor!

lg pay

Mobil ödeme sektöründe güç kazanmak isteyen LG, girişimlerini hızlandırdı. Güney Koreli şirket, LG Pay isimli mobil ödeme yöntemini orta segmentteki cihazlara da taşıyacak.

Akıllı telefonların gündelik yaşamımızın ayrılmaz bir parçası olduğunu söylesek sanırım pek de yanılmış olmayız. Zira pek çok işimizi akıllı telefonlarımız üzerinden gerçekleştirebildiğimiz gibi artık ödemelerimizi de nakit paraya ya da kredi kartına ihtiyacımız olmadan akıllı telefonumuz ile yapabiliyoruz.

Apple, Samsung ve Google gibi birçok dünya devinin öncülük ettiği bu yeni sektör, özellikle Amerika ve Avrupa’da oldukça yaygın olarak kullanılmakta. Bu sektöre girmekte geç kalmak istemeyen LG, geçtiğimiz Haziran ayında LG Pay isimli mobil ödeme sistemini kendi ülkesinde aktif hale getirmişti.

Şimdilik sadece LG G6 tarafından desteklenen LG Pay, yakında Avrupa’da da kullanıma sunulacak. Samsung’un MST teknolojisine benzer bir teknoloji kullanan LG Pay’in hızlı bir şekilde yaygınlaşması için farklı bir metot uygulanacak.

Konu hakkında kısa bir açıklama yapan LG Mobil İletişim Bölüm Başkanı Cho Jun-ho. LG Pay’in orta segmentteki modeller için de geleceğini belirtti. Jun-ho, LG Pay’in yaygınlaşması için bazı finansal ortaklıklar kurduklarını ve kullanım oranının artması için önümüzdeki yıl satışa sunulacak olan düşük fiyatlı. LG modellerinde de LG Pay desteğinin bulunacağını söyledi.

LG Pay, Güney Kore dışına ne zaman çıkacak bilinmez fakat. Samsung’un mobil ödeme sistemini bu sene sonuna kadar Türkiye’de aktif olarak kullanıma sokulacağını hatırlatalım.