LG akıllı telefonlar için microLED ekranlar üretecek

microled

Şu aralar teknoloji sektörünün dev isimleri arasında yeni bir rekabet başladı. Ekran pazarının büyük çoğunluğuna hükmeden Samsung ve LG Bir süredir microLED teknolojisi üzerine çalışmalar yürütüyordu. Fakat kısa süre önce Apple’da sürpriz bir şekilde bu rekabete ortak oldu. Sektördeki oyuncu sayısının artması, bu alandaki ürün yarışını da kızıştıracağa benziyor.

LG microLED için çeşitli markaları tescilletti

Geçtiğimiz günlerde Apple’ın microLED teknolojisi için harekete geçtiğini ve ilk etapta bu teknolojiyi yeni nesil Apple Watch modellerinde kullanacağını öğrenmiştik. Apple’ın ardından LG’de microLED’e dahil ilk somut adımı attı. Güney Koreli teknoloji devi, XµLED, SµLED ve XLµLED markalarını tescilledi.

LG’nin micro ifadesi yerine neden “µ” ifadesini kullandığı ise bilinmiyor. Bu durumun markanın telaffuzu konusunda sorun yaratacağı düşünülse de LG cephesi kararından geri adım atmadı.

Güney Koreli şirketin marka haline getirdiği microLED teknolojisini önümüzdeki dönemde satışa sunacağı akıllı telefonlarda kullanacağı belirtildi. Hatta bu ekran teknolojisini kullanan ilk modelin de LG G7 olacağı iddia edildi.

Elbette bu konu hakkında henüz netleşmiş bir ifade bulunmuyor. Öte yandan Samsung da bu yeni teknolojiyi akıllı telefonlardan ziyade TV modellerinde kullanmayı planlıyor. Sonuç bu yeni ekran teknolojisini 3 teknoloji devi, 3 farklı alanda kullanacak diyebiliriz. Apple, akıllı saatlerde, LG akıllı telefonlarda, Samsung ise TV’lerde microLED’e geçmek için gün sayıyor.

Oppo A1 sessiz sedasız tanıtıldı