LG, Samsung’un canını sıkacak

iphone 15 pro

iPhone 15 Pro ve Pro Max’in üretiminde Samsung ve LG aktif rol oynuyor. Yeni bir rapora göre LG, iPhone 15 Pro’ların OLED ekranı için düğmeye bastı. Bu gelişme Samsung’un payını azaltacak görünüyor.

iPhone 15 Pro ve Pro Max’le ilgili olarak Güney Kore’den yeni haberler geldi. Ancak bu haberler telefonların özellikleri hakkındaki değil, üretim aşamasıyla alakalı. Daha önce farklı farklı iddiaları gündeme getiren Koreli yayın The Elec’e göre LG Display, iPhone 15 Pro’ların ekran üretiminde daha çok söz sahibi olacak. Dev tedarikçinin iPhone 15 Pro’lara yönelik yüksek talebi karşılamak için LTPO OLED üretim kapasitesini artırdığı bildirildi. Bu sıcak gelişme Samsung için kötü haber sayılır. Samsung geçtiğimiz sene iPhone 14 Pro’ların OLED ekran üretiminde %70’lik paya sahipti. Bu payı yeni iPhone’larda da korumak, hatta biraz daha yükseltmek istiyordu.

LG, 2022’de LTPO OLED panellerde düşük verim oranlarıyla karşılaştı. Bu yüzden de tedarik sınırlı oldu ve iPhone 14 Pro Max’in sevkiyatında gecikmeler gerçekleşti. Bu noktada Samsung devreye girdi ve ek panel üretimi yaptı. Ancak Samsung’un kısa süreli tedariği Apple’a pahalıya patladı. Apple’ın maliyet yüzünden üretimi LG ağırlıklı yaptırması şaşırtıcı durum değil.

iphone 15 pro

Apple’ın düşük maliyet planı

Her ne kadar farklı kaynaklardan gelen raporlarla yeni iPhone’ların birçok özelliği ortaya çıksa da, RAM halen gizemini koruyor. Daha önce çıkan söylentilerde iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerinde 8 GB RAM’in kullanacağı iddia edildi. Standart telefonlarda ise LPDDR4 RAM’in LPDDR5’le değiştirileceği ileri sürülmüştü.

Madalyonun diğer tarafında Apple’ın RAM’de herhangi değişiklik yapmayacağını içeren dedikodular var. Çinli anonim bir kaynağa göre Apple, RAM’de yenilik yapmayacak. RAM’deki değişiklik iPhone 16’da gerçekleşecek. Apple’ın RAM’de yeniliğe gitmeyerek maliyeti düşürmeyi planladığı belirtiliyor.

vivo S17 serisi resmen tanıtıldı