Samsung akıllı asistanı Bixby için güncelleme yayınlandı

samsung

Samsung‘un Bixby asistanını hatırladınız mı? 5 sene önce hayatımıza dahil olmuştu. Google Asistan ve Siri’ye rakip olarak çıktı. Samsung yıllardır Bixby’yi geliştirmeye devam ediyor. Koreli teknoloji devi, sesli asistanına yeni özellikler kazandıran bir güncelleme yayınladı. Bixby eskisinden çok daha yetenekli. İşte detaylar…

Yeni güncellemeyle birlikte Bixby Text Call isimli özellik kullanıma sunuluyor. Metin araması da diyebileceğimiz bu özellik sayesinde, kullanıcılar gelen aramaları, sesi metne dönüştürerek veya metni sese dönüştürerek yanıtlayabiliyor. Google’da da böyle bir özellik var.

Gelelim asıl yeniliklere. Kullanıcılar Bixby için özel uyandırma cümlesi ayarlayabilecek. Uyan Bixby yerine Merhaba Bixby diyebileceksiniz. Uyandırma cümlesi kullanıcıya bırakılmış. Bununla birlikte Bixby bazı komutlar için internete gereksinim duymuyor. Mesela mesajları aç, sesi kıs, sesi aç gibi temel komutlar internet bağlantısı olmadan çalışıyor.

Bixby daha önce sorulan soruları, konuşmaları da hatırlayabiliyor. Örnek verecek olursak, bir ressamın hayatını ya da eserlerini arattınız diyelim. Bixby’e bir süre sonra bu ressamla ilgili bir şeyler sorduğunuzda, Bixby konuya kaldığı yerden devam edip size cevap verecek. Bu özellik bir hayli dikkat çekici.

samsung

Bixby güncellemesi One UI 5.1 ile birlikte kullanıma sunuldu. Bu yüzden şimdilik belirli modellerle sınırlı. Fakat Samsung bu güncellemeyi genişletip, daha fazla cihaz için yayınlayacak.

Bir de şöyle ilginç bir durum daha var, Bixby güncellemesinden sonra Reddit ve sosyal medyada Koreli dev bir şeylerin hazırlığını mı yapıyor gibilerinde tartışmalar oldu. Kısa süre önce Samsung’un ChatGPT gibi yapay zeka aracını cihazlarına dahil etme niyetinin olduğu ortaya çıktı. Şirketin Mobil Dünya Başkanı ve CEO’su olan TM Roh, ChatGPT hakkında bir itirafta bulunmuş ve Samsung’un yapay zeka ile önünün açılacağını söylemişti. TM Roh’un açıklamalarını paylaşan bazı kullanıcılar Bixby güncellemesinden sonra Samsung’un yapay zeka aracına yönelik hazırlığa giriştiği yönünde yorumlarda bulundu. Neler olacağını ise ancak ilerleyen günlerde göreceğiz.

Bing yapay zeka modu mobil cihazlara geliyor