S8 Bixby tuşunu hedef alan ilginç proje

s8

Samsung’nun 21 Nisan’da satışa sunduğu yeni amiral gemisi modeli Galaxy S8’de bulunan Bixby tuşu, bazı kesimlerin hedefi haline geldi.

AI alanındaki rekabet günden güne kızışmaya devam ediyor. Bu durumun farklında olan Samsung, çok geçmeden kendi sesli asistanını tasarlayarak yeni amiral gemisi modeli S8 ile kullanıcıların beğenisine sunmuştu. Samsung enteresan bir hamle ile Galaxy S8’e, Bixby için bir tuş bile eklemişti. Sonradan programlanamayan bu tuş şu aralar bazı kesimlerin hedefi olmuş durumda.

Enteresan bir şekilde bazı Galaxy S8 kullanıcıları, kafayı Bixby için yerleştirilen bu tuş ile bozmuş durumda. Durumun farkında olan bazı çıkarcılar ise, Kickstarter üzerinden ilginç bir projenin duyurusunu yaptı. Eğer Bixby tuşundan tamamen kurtulmak istiyorsanız, 20 dolarlık bir ücret karşılığında bu projeye destek verebilirsiniz. İşin enteresan kısmı, bu proje ile gelecek olan ürünün, Bixby tuşunun üzerini örten bir kılıftan başka birşey olmaması. Gerçekten çok enteresan.

bixby

Eğer bu tuş sizi gerçekten rahatsız ediyorsa Bixby’ı devre dışı bırakmanız mümkün. Üstelik bunun için ek bir ücret ödemeniz de gerekmiyor.

Bixby’ın kullanıcılar tarafından şimdilik tutulmamasının en önemli nedeni ise mevcut dil desteğinin çok yetersiz olması. Özellikle pazardaki diğer rakipleri ile kıyaslandığında Bixby’ın bu konuda son derece yetersiz olduğunu görüyoruz.

Samsung bu konuda hali hazırda çalışmalar yürütüyor olsa da sene sonuna kadar sadece bir kaç dilin gelecek olması, pek de iç açıcı bir haber sayılmaz.