Güney Kore 6G’ye geçen ilk ülke olmak istiyor

6G internet

5G’ye geçiş konusunda öncü ülkelerden biri olan Güney Kore, 6G’ye geçen ilk ülke olmak için önemli yatırımlar yapmaya başladı.

5G internet dünya genelinde 1 milyardan fazla kullanıcıya ulaşmış olsa da aralarında Türkiye’nin de olduğu pek çok ülkede henüz genel kullanıcı kitlesiyle ulaşmış değil. Bildiğiniz gibi Türkiye’de 5G internet İstanbul Havalimanı gibi belli başlı birkaç yerde bulunuyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, bu yıl 5G’yi Türkiye’ye yaymak için planlar yapıyor. Dünyanın bir kısmı 5G’ye geçiş için gün sayarken, bazı ülkeler 6G için ilk adımlar atılmaya başlanmış durumda.

Bu ülkelerin başında ise Güney Kore geliyor. 6G internete geçen ilk ülke olmayı hedefleyen Güney Kore, bu hedefine ulaşmak için çizdiği planı kamuoyuyla paylaştı. Güney Kore Bilim ve Bilişim Teknolojileri Bakanı bu hafta bir açıklama yaparak, yeni nesil mobil şebekelere geçiş yapmak için dünya klası teknolojilerini, gelişmiş yazılımlarını ve daha da güçlendirecekleri şebeke ağını kullanacaklarını söyledi.

6g 21

Güney Kore hükumeti, 6G’ye geçişi hızlandırmak için, bu yeni nesil internet teknolojisine geçişi mümkün hale getirecek materyalleri ve ekipmanları kullanan internet sağlayıcılarına ve diğer telekomünikasyon şirketlerine çeşitli teşvikler sunacak. Yeni nesil internet şebekesine geçiş yapmak için önümüzdeki yıllara yayılacak şekilde 482 milyon dolar yatırım yapmayı planlayan Güney Kore, bu sayede 2028 yılında bu hedefine ulaşmayı amaçlıyor.

Güney Kore, 5G konusunda da öncü ülkelerden biriydi. Öyle ki bugün var olan 5G bağlantılı patentlerin yüzde 25.9’u Güney Kore’ye ait. Güney Kore yönetimi yeni nesilde bu oranı yüzde 30’a çıkarmayı hedefliyor.

TikTok uzun videoları ödüllendirecek