Bing yapay zeka modu mobil cihazlara geliyor

Microsoft Bing

Bing’in popüler yapay zeka programı ChatGPT’den güç alan yeni versiyonunun mobil için optimize edilmiş uygulaması çok yakında yayınlanacak.

Microsoft’un uzun yıllardır Google’ın gölgesinden kurtulamayan arama motoru Bing, kısa süre önce çok önemli bir güncelleme aldı. Yatırımcısı olduğu OpenAI tarafından geliştirilen yapay zeka programı ChatGPT’nin gördüğü yoğun ilgiyi fırsata çeviren Microsoft, bu programı arama motoruna entegre etti. Yapay zeka entegre edilmiş bir arama motoru fikri internet kullanıcılarına cazip gelmiş olacak ki bu güncellemenin ardından milyonlarca kişi Bing’i kullanmaya başladı.

ChatGPT destekli Bing’in internet kullanıcılarından gördüğü bu yoğun ilgiden cesaret alan Microsoft, şimdi de bu yapay zeka destekli arama motorunu mobil cihazlara adapte etmek istiyor. Arama motoru uygulamasının doğrudan mobil cihazlara yönelik olarak hazırlanmış ve optimize edilmiş yeni bir versiyonu kısa süre sonra kullanıcılarla buluşacak.EinsteinGPT

 

Microsoft, 7 Şubat’ta resmi blogu üzerinden bir post paylaşarak bu haberi duyurmuştu aslında ama bu mobil versiyonun çıkışı için net bir tarih vermemişti. Ancak görünen o ki şirket beklediğimizden daha hızlı hareket ediyor. Çünkü arama motorunun masaüstü versiyonunu erkenden test etme şansı yakalayan bazı internet kullanıcıları, şimdi de kendilerine mobil versiyonu deneme şansı sunulduğunu söylüyor. Bu da uygulamanın beta aşamasına geçtiğini gösteriyor.

Ne var ki arama motorunun mobildeki bu yapay zeka destekli versiyonunu deneyenler, mevcut sürümde yapay zeka özelliklerinin neredeyse hiçbirinin düzgün çalışmadığını söylüyor. Eğer bu yorumlar doğruysa, Microsoft’u zorlu bir görev bekliyor gibi görünüyor.

TikTok uzun videoları ödüllendirecek