Samsung Bixby 2.0 için nabız yokluyor

Samsung, dijital sesli asistanı Bixby’ı bir üst sürümüne yükseltmeye hazırlanıyor. İşte Bixby 2.0 hakkındaki detaylar ve diğer ayrıntılar.

Teknoloji dünyasının önemli isimlerinden biri olan Samsung, geçtiğimiz sene gerçekleşen Galaxy S8 lansmanında yeni dijital sesli asistanını da tanıtmıştı. Bixby ismiyle tanıtılan bu sesli asistan, lansman esnasında adeta göklere çıkarılmıştı. Kullanıcıların beklentilerini arttıran Samsung, sonrasında ise fena halde çuvalladı.

Yalnızca Korece ve İngilizce dillerini destekleyen Bixby, Galaxy S8’den bir süre sonra kullanıma sunulmuştu. Bixby’ın kullanıma sunulmasının akabinde, İngilizce sürümünde önemli algı sorunları olduğu ve bu yüzden sesli asistanın vasat bir performans sergilediği açığa çıkmıştı.

Oldukça sorunlu bir temele sahip olan Bixby’ı düzeltmekle uğraşmak istemeyen Samsung, doğru bir hamle ile Bixby 2.0’ı duyurdu. Bixby 2.0 hakkında konuşan Samsung yetkilileri yeni sesli asistan için oldukça iyimser yorumlarda bulundu.

Samsung yetkilileri, Bixby 2.0 sürümünün daha doğal komutlar ve daha karmaşık işlemler için doğal dil yeteneklerine sahip olduğunu belirtti. Bixby 2.0’ın akıllı telefonlar haricinde, akıllı buzdolabı, akıllı televizyon kısacası “akıllı” olarak tabir edebileceğimiz tüm cihazlarda aktif olarak kullanılabilecek. En azından Samsung’un iddiaları bu yönde.

Ayırca Samsung, Bixby 2.0 için 3. parti uygulama geliştiricilerin de kapısını çalmış durumda. Güney Koreli teknoloji devinin buradaki temel amacı Bixby’ı uygulamalara da erişir hale getirmek.

Bakalım uygulama geliştiricilerin Samsung’un bu yaklaşımına cevabı ne olacak? Bekleyip göreceğiz.