Galaxy F, Bixby 3.0 ile birlikte gelecek!

Samsung dijital sesli asistanı Bixby’ın bir sonraki versiyonunu Galaxy F ile birlikte satışa sunacak. İşte Bixby 3.0 hakkındaki son detaylar.

Apple’ın Siri, Microsoft’un Cortana, Amazon’un ise Alexa ile pazarı ablukaya aldığı dönemde, Samsung kendi dijital sesli asistanı Bixby ile sahneye çıkmıştı. Bixby ilk tanıtıldığında vaatler son derece fazlaydı. Dolayısıyla insanların bu sesli asistandan beklentileri de artmıştı.

Fakat Bixby’ın kullanıma sunulmasıyla birlikte, kullanıcılar büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Çünkü Samsung’un dijital sesli asistanı, vaat edilenleri yapmaktan çok uzak bir görüntü çiziyordu. Güney Koreli teknoloji devi, Bixby’ın gelen güncellemelerle daha stabil bir zemine oturacağını dile getirse de beklenen olmadı.

Açık konuşmak gerekirse, Bixby 2.0’la da değişen pek birşey olmadı. Nitekim gözler şimdilik Bixby 3.0’a çevrilmiş durumda.

Bixby 3.0, Galaxy F ile gelecek!

Bixby 3.0 projesinin başında bulunan isimlerden biri olan Eui-Suk Chung, konu hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Chung, Bixby 3.0’ın Samsung’un yeni nesil katlanabilir ekranlı akıllı telefonu Galaxy F ile birlikte kullanıma sunulacağını belirtti.

Chung Bixby’ı üçüncü parti geliştiricilere açacaklarını ve bu sayede uygulama arayüzü bakımından da zengin bir kütüphaneye sahip olacaklarını dile getirdi.

Şimdilik yeni Bixby sürümünün diğer Galaxy modellerine gelip gelmeyeceği belli değil. Fakat büyük bir ihtimalle, Galaxy S9 ve sonrasında çıkan amiral gemisi modelleri Bixby için bir güncelleme alacaktır.

3 selfie kamerasına sahip Meitu geliyor