Bixby, Galaxy S8’den sonra yayınlanabilir

bixby 1

Samsung’un geçtiğimiz gün tanıttığı yeni dijital sesli asistanı Bixby, Galaxy S8’den sonra mı çıkacak? İşte konu hakkındaki detaylar.

Bilindiği üzere Samsung, yeni amiral gemisi modeli Galaxy S8’i 29 Mart’ta düzenleyeceği özel bir etkinlikle tüm dünyaya duyuracak. Galaxy S8’deki en merak edilen özelliklerden biri olan Bixby ise geçtiğimiz gün sessiz sedasız bir şekilde resmiyet kazanmıştı. Bugün Samsung’un yeni dijital sesli asistanı hakkında ortaya çıkan söylentiler ise herkesi şaşırttı.

İddialara göre Bixby’ın kullanıma sunulması Galaxy S8 satışa sunulduktan sonra gerçekleşecek. Yani Galaxy S8’i ilk satın aldığınızda Bixby size eşlik edemeyecek. Peki Galaxy S8’de hep Bixby için konulduğu söylenilen tuş ne olacak? Boş mu kalacak? Elbette hayır.

Samsung ilk etapta bu tuşu S-Voice’un son versiyonu için kullanmayı düşünüyor. Bu durumda doğal olarak bu tuşun programlanabilir bir yapıda olmasını sağlayacaktır. Söz konusu tuşun Bixby’ın kısa yolu olması haricinde ne gibi özelleştirmelere izin vereceği ise henüz netlik kazanmış değil.

Öte yandan Bixby’ın çıkış tarihinin ise 2018’in başlarına sarkabileceği belirtiliyor. Tabi ki bu durum da henüz kesinleşmiş değil. Söylentiye göre Samsung, Bixby’ı yayınladıktan sonra özel bir güncelleme ile yeni sesli asistanını Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus modellerine dahil edecek. Bixby’ın geçmişteki amiral gemisi modellerinden hangisi ya da hangilerine geleceği ise henüz netlik kazanmış değil.